Bilder från Eslöv och övriga världen

π-dagen i #blogg100

Ack, o fasa
π numer förringas
ty skolan låter var adept itvingas
räknelära medelst räknedosa
och så får tilltron till tabell en dyster kosa
nej låt istället dem nu tokpoem bibringas

Listar du ut vad den här ramsan står för? Jag lärde mig den när jag pluggade matte på Umeå universitet i slutet på 1970-talet som en liten rolig grej i geometrikursen. Ramsan sitter än och jag brukade skriva upp den på tavlan när jag förr undervisade i matte. Det gör jag ju inte längre men har då och då användning för mina matematikkunskaper i mitt nuvarande arbete.

Eftersom det idag är internationella π-dagen passar det väl bra att bänka sig på en rund bänk någonstans söder om Melbourne. Möjligen med en australiensisk pie. Eller du föredrar en italiensk pizza?

Vit bänk runt ett träd

Inlägg 14 i #blogg100