Som om det inte vore nog med ett heltidsjobb så pluggar jag lite extra vid sidan om. Jag har nog nästan alltid haft någon kurs på gång och har under årens lopp hunnit samla på mig en hel del högskolepoäng i vitt skilda ämnen. I början av en kurs är det alltid lika roligt, nytt och spännande men så efter ett tag avtar entusiasmen en smula. Inte helt, men det känns en aning tråkigare.

Just nu läser jag två GIS-kurser, en vid Luleå Tekniska universitet och en vid Lunds universitet. Egentligen borde jag ha varit klar med den förstnämnda men jag for iväg på långsemester i december och halva januari så jag hann inte. Och så började jag den andra kursen i mitten på januari. Nåja, det verkar inte vara så väldigt höga krav på att bli färdig snabbt på distanskurser, så jag gör lite när jag hinner. Huvudsaken är att jag lär mig saker jag har nytta av och att jag förstår det jag pluggar.

Idag tog jag itu med en uppgift om databashantering som jag skjutit lite framför mig även om jag inte ska lämna in förrän nästa vecka. Det tog en eftermiddag så var jag klar och förstod allt och den där ljuva känslan av att jag klarat av något som jag trott skulle vara svårt infann sig. För visst låter det lite svårt, det där med databaser. Fast det var det ju inte.

Långresan gick till landet med de här djuren. Och där var det nog inte meningen man skulle sitta på bänken här utan gå omkring bland djuren.

Bänk bredvid skylt med "Wallaby Walk"

Inlägg 22 i #blogg100