”Kämpa Malmö” i #blogg100

Ingen hade väl trott att det skulle komma så många människor till Möllevångstorget i Malmö idag. Polisen rapporterade ungefär 10 000 deltagare från sin helikopter som jag såg cirklade ovanför den mäktiga människomassan. Sydsvenskan, SVT, Skånskan och säkert ännu fler medierapportörer och fotografer var där. Timbuktu, Mikael Wiehe och många fler artister var där. Malmös socialdemokratiska kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh var där. Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och ännu fler politiska partier var där. Men framför allt var otroligt många vanliga människor där, människor som inte vill ha några rasister, nazister eller fascister i Malmö. Och nej, de sistnämnda var inte där, i alla fall gav de inte sig till känna. Allt gick mycket lugnt till och ingenting oroväckande hände. Stämningen var på topp och beslutsamheten att inte släppa fram främlingsfientliga krafter var stor.

Här ser du några av de bilder jag tog idag.

Täten på demonstrationståget med banderollen "Kämpa Malmö" Banderoll med texten "Mot nazism" Banderoll med texten "No pasarán" Handtextad skylt med texten "Kärleken besegrar allt" Banderoll med texten "Expecto patronum" Banderoll med texten "Kæmp Showan" Flicka med handtextad skylt  med "Inga nazister. Nej, nej, nej"

Och nedanstående bänkar var det väl knappast någon som hann sätta sig på. Bilden tog jag ungefär en timme innan alla samlades.

Tomma bänkar på Möllevångstorget

Inlägg 16 i #blogg100

Publicerat i Bänkar och taggad , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to ”Kämpa Malmö” i #blogg100

  1. Per-Anders säger:

    Kampen mot rasism och andra mörkerkrafter är viktig. Det måste bli en viktig fråga inför de kommande valen. Tyvärr verkar de etablerade partierna inte riktigt ta den på allvar. Bra att så många slöt upp på manifestationen i Malmö.

  2. Freja säger:

    Så fantastiskt det är! Tydligare kan det ju inte visas än att så många tar sig tid att manifestera! Härliga bilder som gör mig glad!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.