Bilder från Eslöv och övriga världen

”Kämpa Malmö” i #blogg100

Ingen hade väl trott att det skulle komma så många människor till Möllevångstorget i Malmö idag. Polisen rapporterade ungefär 10 000 deltagare från sin helikopter som jag såg cirklade ovanför den mäktiga människomassan. Sydsvenskan, SVT, Skånskan och säkert ännu fler medierapportörer och fotografer var där. Timbuktu, Mikael Wiehe och många fler artister var där. Malmös socialdemokratiska kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh var där. Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och ännu fler politiska partier var där. Men framför allt var otroligt många vanliga människor där, människor som inte vill ha några rasister, nazister eller fascister i Malmö. Och nej, de sistnämnda var inte där, i alla fall gav de inte sig till känna. Allt gick mycket lugnt till och ingenting oroväckande hände. Stämningen var på topp och beslutsamheten att inte släppa fram främlingsfientliga krafter var stor.

Här ser du några av de bilder jag tog idag.

Täten på demonstrationståget med banderollen "Kämpa Malmö" Banderoll med texten "Mot nazism" Banderoll med texten "No pasarán" Handtextad skylt med texten "Kärleken besegrar allt" Banderoll med texten "Expecto patronum" Banderoll med texten "Kæmp Showan" Flicka med handtextad skylt  med "Inga nazister. Nej, nej, nej"

Och nedanstående bänkar var det väl knappast någon som hann sätta sig på. Bilden tog jag ungefär en timme innan alla samlades.

Tomma bänkar på Möllevångstorget

Inlägg 16 i #blogg100