I morse blev jag åter ensam. Yngste sonen for hem till sin pappa i Italien efter att ha varit hos mig sedan i torsdags. Jag följde honom till tåget mot Kastrup innan jag fortsatte till mitt arbete.

För tre år sedan var han också här. Den dagen vaknade hela världen till nyheten om tsunamin i Japan och vi såg på tv hur människor och byggnader sveptes iväg av gigantiska vattenmassor. Jag och mina två pojkar vaknade dock till en helt annan händelse. Vi skulle gå på pappas minnesstund och hade annat att tänka på så vi reagerade knappast på nyheten om tsunamin.

Också idag nåddes vi av en overklig nyhet som jag inte uppfattade förrän sent på dagen eftersom jag i morse inte tänkte på annat än att sonen skulle iväg. Nyheten kom dock ifatt mig i kväll och gjorde mig illa till mods. Den radioröst jag hört så många gånger rapportera från olika oroshärdar i världen har tystats av en kula i nacken.

På en gammal bänk i Katoomba utanför Sydney hittade jag i december en kvarglömd bukett som kan passa bra att visa idag.

Blombukett på en bänk

Inlägg 11 i #blogg100