Tankar inför #blogg100

Idag bänkar jag mig framför datorn och undrar vad jag egentligen ger mig in på som försöker upprepa förra årets #blogg100, den utmaning Fredrik Wass i år för tredje gången upprepar, med start just idag den 1 mars. Ska jag verkligen hinna med att publicera ett inlägg varje dag, hundra dagar i rad, dvs. till i början på juni? Det är ju nästan ett tredjedels år. Förra året klarade jag det, men då hade jag inte så många andra måsten att uppfylla som i år. Nåja, jag börjar och så får det bli som det blir.

Min personliga utmaning blir att hitta tillbaka till skrivandet som jag en gång i min bloggbarndom ägnade mig åt. Då när jag reflekterade över samhälleliga händelser samtidigt som jag skrev om vardagen. Av en slump så var det igår exakt nio år sedan jag skrev mitt allra första blogginlägg och bloggat har jag fortsatt med, men de senaste åren utan de där reflekterande orden som jag ibland saknar, och endast fokuserat på foton. Nu ska fotona få komplettera orden i stället för tvärtom. Välkommen att ta plats på min blogg100-bänk!

Auguste Rodins skulptur "Tänkaren"

Inlägg 1 i #blogg100

Publicerat i Bänkar och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

13 Responses to Tankar inför #blogg100

 1. Spännande! Jag har också gett mig på #blogg100 i år men har på ett vis ökat pressen. Det är inte min egen blogg jag anmält i år utan min jobblogg. Något som begränsar antalet ämnen. Nåväl, det enda som kan hända är väl att det saknas några inlägg på slutet.

  • Susanne säger:

   Aha, då kanske du inte hinner med din Tomatsallad så mycket. Ja, läste där att du börjat på Lava. Hittar dock inte till jobbloggen. Eller det kanske är kristinasvensson.se som är rätt ställe?

 2. Lottisen säger:

  Den är en spännande utmaning, jag tänkte också försöka så får vi se hur det går. Gillar din bild, ser ut som en bra plats att sitta och fundera på!

  • Susanne säger:

   Jo, det ska förhoppningsvis bli ganska många funderingar på bänkar. Vi får se. Och klart du ska ge dig på utmaningen. 🙂

 3. steffanie säger:

  Saknar också reflektionerna. Får se om jag hittar tillbaka!

 4. Freja säger:

  Jag har oxå gett mig på #blogg100 och har samma tankar som dig. Det vill säga, att hitta tillbaka till en del av det engagemang jag hade när jag började blogga…

 5. Gärdsmygen säger:

  Jag har också antagit utmaningen. Jag har också funderingar över att skriva mer. Jag är egentligen en skrivande människa men av olika anledningar har jag inte skrivit så mycket på bloggen. Får se hur det blir nu! Lycka till Susanne!

 6. CG säger:

  Susanne,
  Jag har följt dina bilder under lång tid och inser att jag aldrig kommer i närheten av din nivå, men de har också inspirerat och jag har gjort små framsteg. Ser också fram emot att få läsa dina texter från Eslöv och hela världen eller vad du kommer att kalla dina ”bänkade tankar”. Lycka till med kamera och penna (pc/Mac)!

 7. Ska bli spännande att följa.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.