Skyltsöndag: Meddelande

Den här skylten hittade jag i Albiate när jag var ute och fotograferade en dag i påsktid. Även om du kan italienska är det inte säkert att du kan läsa texten, men jag lovar, budskapet är faktiskt helt förståeligt för den som kan tyda det.

Pumita har äntligen kommit tillbaka igen och skyltar som vanligt på söndagar.

Svart skylt med italiensk text skrivet med "konstiga" tecken.

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

23 Responses to Skyltsöndag: Meddelande

 1. Pumita säger:

  Haha, ok, ge mig ett år eller tre! Ser ut som att det står ”grandi così impressionanti”, typ. Och då är det ju himla viktigt. Ett hemligt budskap, kan man säga. 😉 I början står det Questo messaggio, visst?

  • Pumita säger:

   Det är var ju jättekul! Det står att ”huvet läser automatiskt” och det är ju fantastiskt! Idag har jag lärt mig nåt nytt. 🙂

  • Susanne säger:

   Ja, alldeles riktigt, så börjar det. Och ”grandi cose! Cose impressionanti!” är det du nästan hade rätt på. Resten då? 🙂

   • Pumita säger:

    OK, jag gör ett försök: Questo messaggio serve provare che le nostre menti possono fare grandi cose! Cose impressionanti! All’ inizio era difficile, ma gia’ in questa riga la tua mente sta leggendo automaticamente senza pensarci su, sii orgoglioso! Solo alcune persone riescono a leggere questo messagio. se sei in grado di leggerlo, condividilo! Jo, lite stolt är jag. Jag kan ju inte italienska. Förstår inte riktigt sista meningen. Vad då riskerar… ska man dela med sig eller?

    • Susanne säger:

     Jag visste väl att du skulle klara det. 🙂
     I översättning blir texten ungefär så här:
     Det här meddelandet är för att bevisa att våra sinnen kan göra stora saker! Imponerande saker! I början var det svårt, men redan på den här raden läser ditt sinne automatiskt utan att tänka på det, var stolt! Bara några personer lyckas läsa det här meddelandet. Om du klarar att läsa det, dela det!

     • Pumita säger:

      Grazie mille! Då har jag förstått det mesta men det där med riescono gjorde mig konfunderad. Nu vet jag att det kommer från riuscire, kunna eller lyckas alltså.
      Läste förresten precis idag en bok som heter ”Grejen med verb” av Sara Lövestam. Om du gillar grammatik så är den riktigt rolig och fyndig!

 2. Stare Ström säger:

  Oj! Blir så imponerad av era kunskaper att jag nöjer mig med att titta på Love och antar att det är budskapet? 🙂

 3. Hanna säger:

  Oj, det var många siffror och bokstäver om vartannat, ser nästan ut som någon form av dagens sms-språk, man använder siffror för att förkorta orden. Tur att jag vet att hjärta symboliserar kärlek, det räcker för mig 🙂

  • Susanne säger:

   Det kallas något speciellt det här sättet att skriva, men kommer just nu inte ihåg vad. Sms-språk är det nog inte. Har sett det användas på svenska också.

 4. Men vad roligt det här var. Får man bara lite flyt på det går det ju riktigt bra att läsa! 🙂

 5. Gärdsmygen säger:

  Orkade inte ens försöka….men riktigt kul att läsa kommentarerna!

 6. Susanne säger:

  Och nu hittade jag den här sidan: https://www.google.com/webhp?hl=xx-hacker
  Lite kul, fast jag kan inte tolka allt.

 7. Freja säger:

  Jag kan inte Italienska, men skulle gärna kunna, det är verkligen världens vackraste språk! Däremot har jag läst sådana texter på engelska, det är kul!

  • Susanne säger:

   Fast det var faktiskt roligare att skriva de själv. 😉

   Ärligt talat tycker jag bättre om spanska än italienska. Spanskan är mjukare.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.