Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönster 265 (2/5): Krokigt

Idag för 24 år sedan kroknade jag av värk. Du vet, sådan där värk som hör till barnafödande. Det var en het dag före regnperioden och strax efter regeringsskiftet i Nicaragua, då sandinisterna lämnade över regeringsmakten till den fjorton partier stora oppositionen under ledning av Violeta Barrios de Chamorro. Läget i landet var allt annat än lugnt men det berörde inte mig speciellt mycket den där natten mellan den förste och andra maj 1990. Jag var fullt upptagen med att försöka ta mig igenom det inte alls så lugna läge jag hamnat i.

Ungefär klockan elva på förmiddagen slutade det med ett akut kejsarsnitt på militärsjukhuset i Managua och två dagar senare satte jag mig med en liten pojke i famnen i en jeep och skumpade på den trasiga landsvägen de nio milen till León för att ta hand om vår förstfödde son.

Grattis på födelsedagen min pojke! Ja, jag vet att du läser det här för det brukar du ju göra från Italien där du numera bor igen efter din långa resa bort till det ännu mer avlägsna Sydney. Reslusten är säkert ett arv från dina föräldrar.

För inte så många dagar sedan lämnade jag byn där du nu bor. Med mig hem till Sverige hade jag bl.a. den här bilden på hinken i sin krok. Jag fick vara ganska snabb med kameran för hinken var på väg uppåt och ut från sin inramning i fönstret.

Krok med hink vid öppet fönster