Veckans fönster 269 (30/5): Valfritt

Som jag nämnde igår så är det alltså valfritt att lägga sin röst eller ej i ett val. Det är också valfritt att publicera ett valfritt fönster den här veckan. Man kan alltså avstå om man vill, men förstås hoppas jag att du väljer att publicera ett fint fönster från din del av världen så att jag får se hur det ser ut där just du befinner dig, eller möjligen befann dig, om du väljer ett arkiverat fönster vilket absolut är tillåtet om du inte har möjlighet att fotografera ett nytt fönster. Vill du som inte varit med tidigare, veta hur du gör för att vara med, läs under Veckans fönster.

Väljare bakom skärmar under fönster

Den här bilden tog jag i söndags i den vallokal jag räknade röster i.

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

38 Responses to Veckans fönster 269 (30/5): Valfritt

 1. Made in Malta säger:

  Det var ju verkligen en passande bild !! Ser nästan lite roligt ut som om några spöken har konferens 🙂 Här är mitt bidrag. Trevlig helg !
  http://anitasmalta.com/2014/05/30/gammalt-och-nytt/

 2. Anna säger:

  Vilken galet rolig bild…självklart är väl jag med på Veckans fönster..mitt absoluta favoritbloggeri..:) kramilikram på dig som låter mig leka med fönster.

 3. Hanna säger:

  Haha, vilken underbar bild. De gröna trekantiga tälten, är de bara för Riksdag- och kommunvalet tro? Jag valde naturligtvis att rösta, det är inte bara min rättighet, utan också min plikt. Mitt fönster den här veckan är dock långt i från vackert och det är inte jag som tagit bilden, men jag är med på ett hörn. Förklaring finns om du följer länken. Ha en fin helg!
  http://hannafotograferar1.blogspot.se/2014/05/den-misslyckade-bilden.html

  • Susanne säger:

   Nej, de gröna finns kvar, men ibland måste valskärmarna kompletteras i antal. En del av våra gamla hade fuktskadats så vi fick köpa in de här nya.

 4. rajson säger:

  Kul och spännande bild. Dokumentation av dagens mode.
  Ville ha ett aktuellt foto, så det blev kanske lite långsökt……

 5. I dag är du rolig, Susanne! Med risk för ”missuppfattning av temat” ….! 😀
  Hos mig är det mer traditionellt men trevligt att vila ögonen på, tycker jag.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/05/valfritt-i-veckans-fonster.html

 6. Pysselfarmor säger:

  Jag valde att rösta och jag väljer också valfritt fönster.

 7. larans säger:

  Kul aktuell bild med fötterna!
  Här är mitt bidrag också det aktuellt, fast från Lund: http://larans.aminus3.com/image/2014-05-30.html

 8. Festlig bild! 🙂
  Min bild är från Rijeka i Kroatien.
  http://vardagettaventyr.blogspot.se/2014/05/veckans-fonster-valfritt.html
  Ha en bra helg!

 9. Erik Semlan säger:

  Passande bild nu bara veckan efter valet. Själv valde jag för precis en vecka sedan, tog chansen i förtid om jag eventuellt skulle få anledning att ångra mitt val och rösta en andra gång på söndagen.
  Hade du någon/några på besök som valde att rösta på nytt och därför skulle få sin första valsedel riven?
  I ett vanligt val så poströstade jag först för att sedan gå till vallokalen och rösta igen, ändrade mitt val både i kommun och riksdagsval den gången. 😉
  http://erik56.blogg.se/2014/may/valfritt-2.html

  Bilden säger rätt mycket när man kollar mer noga!

 10. Stare Ström säger:

  Håller med Anita, ser ut som spöken på konferens! Vi körde med gamla stilen, tråkiga, gröna trekantiga.

  Hos mig är det inte alls valfritt.
  http://krakvinklar.blogspot.se/2014/05/veckans-fonster-valfritt.html

  • Susanne säger:

   Vi hade två gröna skärmar också tillsammans med den här fyrhövdade vita skärmen. Svårt med de speciella pilarna som inte ser ut som riktiga pilar så vi fick ibland visa på att det gick att gå innanför det vita skynket.

 11. Kicki säger:

  Kul bild!:) Min är lite läskig…

 12. BP säger:

  Här kommer tre sällsynta valfria från Stockholm och Täby. Hoppas du/ni gillar dom:-)

 13. Freja säger:

  Här kommer mitt (eller snarare mina) fönster. De syns inte så mycket, i princip inte alls, men bilderna är fotade genom ett sovrumsfönster och ett bilfönster…

  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/05/31/det-ar-inte-sant-sett-genom-fonster/

 14. Gärdsmygen säger:

  Ett fönster hos mig!

 15. Artlover säger:

  Hej! Spännande bild du har. Här är mitt bidrag, mitt första bidrag till denna utmaning.

 16. Pumita säger:

  Hihi, vad roliga de ser ut! Men vart har de gröna skynkena tagit vägen? Ser lite lustigt ut… och jag börjar genast associera till vita huvor… usch, nu blev det otrevligt! Om fler hade använt sin rösträtt (för mig är det inte bara en rättighet utan också en skyldighet – för demokratin – under 50% är skamligt när folk i andra delar av världen får sätta livet till när de vill rösta!) hade vi kanske sluppit skicka iväg sd till EU.

  Ja, för mig blir det arkivbild (som vanligt), en söt gul bubbla från Uruguay.
  Trevlig helg alla fönsterfotografer! Lev väl!

 17. BP säger:

  Svar: Ja den tomma t-banevagnen borde jag nog rama in;-)
  Ingen fara: Jag respekterar allas åsikter om precis allt, åtminstone försöker jag. Det är en annan sak om jag accepterar dom om du förstår vad jag menar. Men du vet, jag och några till avskyr att kommentera på det där vanliga sättet med typ ”Snyggt fotad”, ”Bra fångat” med mera. Vi skriver vad vi tycker och engagerar oss när vi kommenterar. Du är en av dessa personer. Å mig gjorde du definitivt inte ledsen. Du tycker en sak, jag tycker en annan. Du bor i Eslöv, jag bor i Stockholm. Anita bor på Malta, Alla har vi rätt att yttra oss fritt. Å vet du vad: jag tror inte att Erik anade att det skulle bli en sådan ”storm” inkl. den längsta kommentaren som Pysselfarmor någonsin skrivit.

  Tycker det är helt suveränt att vi engagerar oss när vi kommenterar. Å där struntar jag totalt i om vi är överens eller inte.

  Okej!?

  • Pysselfarmor säger:

   BP gör ”narr av” av att det är den längsta kommentaren jag NÅGONSIN skrivit. Det är det inte! Men just denna gången kunde jag inte hålla käften. Jag skriver mer än att jag tycker en bild är vacker, bra komponerad osv osv. Varför ska jag nu ”förföljas” för att jag tycker något? Även andra har haft samma åsikt!

   • Susanne säger:

    Pysselfarmor: Läste i kväll vad du skrivit hos Erik och jag håller helt med dig. Självklart får man skriva så mycket man vill i en kommentar. 🙂

    Såg också länktipset du gav och det förstärker bara min uppfattning i frågan. Tack!

  • Susanne säger:

   Helt ok. 😉

   Det är ju det som är demokrati – att få uttrycka en åsikt. Även om jag ibland kan tycka att vissa åsikter inte ska få uttalas eftersom de sprider lögner om andra människor. Fast då gäller det kanske att vässa argumenten i stället och bemöta lögnerna.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.