Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Feministiskt

Det börjar närma sig val. Det första i år. EP-valet, dvs. valet till EU-parlamentet, där Sverige är en enda stor valkrets och ska utse 20 parlamentariker fördelade i proportion till hur många röster de olika partierna får av dem som är medborgare i Sverige. Om lite mer än två veckor är det dags och jag ska jobba med att hålla ordning på dem som röstar i ett av våra valdistrikt genom att kolla så att de verkligen finns i vallängden och kan legitimera sig. Fast känner jag dem kan jag bara sätta en liten signatur i vallängden.

Ett av partierna som ställer upp den 25 maj är Feministiskt Initiativ, som jag råkade på i Malmö i lördags. De stod på Gustav Adolfs torg och hade precis satt upp sin lilla rosa valstuga. Gudrun Schyman pratade när jag passerade och därefter tog Soraya Post över. Soraya är förstanamn på F!:s valsedel. Förresten, Tony var tydligen på plats samtidigt som jag, men eftersom han inte kallade på mig såg jag inte honom.

Nu är jag väldigt nyfiken på om du hittar ett feministiskt fönster. I morgon fredag publicerar jag mitt. Du också?

Gudrun Schyman talar på Gustav Adolfs torg i Malmö.