Skyltsöndag: Experimentellt på Eslöv Airport

Igår var jag iväg till Eslövs flygplats och fotograferade med en fotokompis. Nordic Aero Expo anordnade en s.k. Fly In för fler än hundra flygplanspiloter från flera europeiska länder. Vi hade tänkt fortsätta att fotografera även idag, men jag vaknade till ett envist regn och hade inte alls lust att ta mig upp till flygplatsen för att stå och titta på när planen eventuellt ställde in sina aktiviteter. Bl.a. de här bilderna tog jag igår och tycker de kan passa bra till Pumitas Skyltsöndag. Just det här planet hade beteckningen OY och det skulle man ju kunna tro att det står för ett finskt plan, men nej, det är det inte. På flera av planen stod det EXPERIMENTAL och det är vad jag förstår nyare modeller som testas. Alla de tre nedre bilderna är på samma plan.

Flygplan med banderoll bakom sig

Flygplan med texten OPUS-3 Flygstjärt med texten OY-CYZ Flygplan med texten Experimental

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

8 Responses to Skyltsöndag: Experimentellt på Eslöv Airport

 1. Pumita säger:

  Hehe, OY känner jag förstås till men jag har aldrig sett det på ett finskt flygplan. 🙂 OH däremot förekommer ofta men jag vet inte om det är en finsk registreringsskylt. Kanske. Det där planet skulle jag gärna testflyga (läs sitta bredvid), hur höjdrädd jag än är… bara jag slipper flyga uppochner. När det är färdigtestat dvs. 😉

 2. Erik Semlan säger:

  Här fångade du flera flygplan, både på marken och i luften med reklambanderoll efter planen.
  Undrar om du själv fick följa med upp i luften? Kommer det flygbilder i annat inlägg?
  Kul och annorlunda skyltbidrag du bjuder på.

 3. Stare Ström säger:

  Sannolikt ett effektivt sätt att skylta på!

 4. Högtflygande plan(er) helt enkelt! Skyltat och klart!

 5. Freja säger:

  Vilket läckert plan. Kul att fota, men inte i regn…

 6. Lars G säger:

  En snygg svit av bilder på experimentplanet. Hade ”plan”er att söka mig dit, men jobbet hindrade mig.
  OY är den danska betäckningen kan tilläggas.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.