Veckans fönster 276 (18/7): Fotriktigt

I Australien bör man på sommaren använda sådana här havaianas på fötterna. Alla har dem, t.o.m. i centrala Sydneys affärskvarter. I den här automaten kan man köpa nya om man nu skulle ha haft sönder de gamla. Automaten har förstås ett fönster varigenom det går bra att studera de olika modellerna innan pengar stoppas in i myntinkastet. Ja, automaten tar förstås kort också om man hellre vill det.

Automat för badskor, s.k. havaianas

Publicerat i Fönster och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

27 Responses to Veckans fönster 276 (18/7): Fotriktigt

 1. Men himmel nästan som en godisautomat. Så läckra färger att man bara vill ha sådana sommarlätta skor.. pronto. Mmmm ditt arkiv innehåller mer än mest. Ska ta på mig mina flipflop o dra ut i sommarkvällen nu.

 2. Hanna säger:

  Hehe, nog ser man liknande skor på de flesta ställen numera, men i en automat var nytt för mig. Verkar som om de har en storleksguide på golvet framför, bara att placera foten där och kolla, smidigt!

  Mitt bidrag kommer från Kristianstad
  http://hannafotograferar1.blogspot.se/2014/07/these-boots-are-made-for-walking.html

 3. larans säger:

  Smart lösning med skoautomat, men fotriktiga? 🙂
  Här är mitt -klassiska- bidrag::http://larans.aminus3.com/image/2014-07-18.html. Än räcker bilderna från Odense! 🙂

  • Susanne säger:

   I Sydney är de fotriktiga, dvs det är alldeles riktigt och rätt att ha sådana på fötterna. Jag kände mig lite udda med mina ecco-sandaler.

 4. Ack Susanne, det blev inte riktigt som vi tänkt oss, vare sig du eller jag …
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/07/fotriktigt-i-veckans-fonster.html

 5. Erik Semlan säger:

  Det var en lustig automat, full med flip-flops. 🙂
  Om man skulle köpa fel storlek, hur kan man byta skorna?
  http://erik56.blogg.se/2014/july/frisorfonster-2.html
  Jag tog en lite snirkligare bana. 😉

 6. Made in Malta säger:

  Vad roligt med en skoautomat !! Undrar just om de platta sandalerna egentligen är så fotriktiga men helt klart en perfekt bild till temat.
  Trevlig helg 🙂

 7. Stare Ström säger:

  Ha! Inte visst jag att man kunde köpa flip-floppar i automat! Vilken kul idé!
  Tre med riktiga fötter hos mig.

 8. Gärdsmygen säger:

  Hi hi! Det har jag aldrig sett någonstans men kan tänka mig att det kan vara på turistorter. Säkert sådant man glömmer i packningen.

 9. Sven säger:

  Ja Australien är väl det enda land i världen där det är OK att komma i kostym OCH flipflops/havaianas. eller där det till och med anses som att man är välklädd när man har på sig ett par havaianas. =) fick du inga foton på deras underbara kostymer också, Susanne? Har inte sett ngn annanstans där man kan köpa en tre dels kostym som består av väst, kavaj och shorts 🙂 finns i enfärgat, kritstrecksrandigt, med revär och allt du kan tänka dig på vanliga kostymer, bara det att här är det i shorts istället 🙂

  • Susanne säger:

   Nej, tyvärr. La faktiskt inte märke till kostymerna.

  • Ruth i Virginia säger:

   Det första vi noterade, när vi landade i Sydney år1982, var att alla män
   som jobbade på flygplatsen hade shorts och skjorta plus slips. Dom hade
   också, vad vi senare fick reda på kallades, walking socks, dvs knästrumpor.
   Maken blev alldeles begeistrad, för han gillade att klä sej i shorts och
   knästrumpor hemma i Kalifornien. Passade honom precis, och han köpte
   sej ett dussin knästrumpor av den allra finaste ullen. Han ville inte låta någon
   annan tvätta dom, vilket jag inte hade något emot.

 10. Pumita säger:

  Hihi, vilken rolig idé! Riktigt smart faktiskt. Själv visar jag en Bimbo från Argentina. 😉
  http://pumansdotter.blogspot.se/2014/07/veckans-fonster-fotriktigt.html

  P.S. Vad kostar tofflorna?

 11. Anni säger:

  En flipflopautomat! Vilken grej!
  Mitt bidrag är lite fantasilöst, men jag befann mig ju i rätt stadsdel.

 12. Freja säger:

  Hahaha, så kul. Jag undrade först hur jag skulle veta vilken storlek jag skulle ha, sen såg jag den praktiska storleksguiden på marken! Här kommer mitt fotriktiga fönster!
  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/07/19/utsmyckat-fotriktigt-fonster/

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.