Skyltsöndag: Inlandsbanan

Tillbaka i Sverige och min hemstad cyklar jag ut på en fototur och provar nya kameran. Mycket nöjd med resultatet publicerar jag den här bilden som inte alls fått så mycket handpåläggning i Lightroom eller Photoshop – bara lite.

Eftersom tåget skyltar med att det går på inlandsbanan får det bli mitt bidrag till Pumitas skyltsöndag. Fast inte visste jag att inlandsbanan gick genom Eslövs kommun.

Tåg med texten Inlandsbanan

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

10 Responses to Skyltsöndag: Inlandsbanan

 1. Prydlig tågbild – men Inlandsbanan i Eslöv???? Fattar ingenting. Men du har ny kamera! Vad blev det?

  • Susanne säger:

   Sven trodde att tåget var på väg till Malmöfestivalen för att visa upp sig. Möjligen har han rätt.

   Och den nya kameran är en fullformatare av märket Nikon. Fantastisk uppgradering efter att ha haft min D90 i fem år. 🙂

 2. Hanna säger:

  Hehe, landskapet skvallrar om att vi befinner oss i Skåne, men frågan är om inte tåget växlats fel vid någon järnvägsknut 😉

  • Susanne säger:

   Fast med alla dessa gamla tågvagnar som köpts upp av olika tågföretag kanske det ändå inte är så konstigt att någon av dem hamnat i Skåne.

 3. Pumita säger:

  Välkommen hem! Vilse i pannkakan ser det ut att vara, ditt inlandståg. Men riktningen måste ändå vara den rätta: undan de mörka molnen. Där borta skiner solen ju. 🙂

 4. Sven säger:

  och vi hann hem utan att bli våta men bara en massa motvind 🙂

 5. Made in Malta säger:

  Din fina bild gör mig saligt nostalgisk 🙂 Har inte åkt tåg på åratal och inte cyklat heller. Finns ju inga tåg här och de få cykelvägarna som finns är galet farliga.
  Om inlandsbanan vet jag inte alls hur den går men bilden är riktigt snygg med klara skarpa färger. Blir nyfiken på din nya kamera. Ha en skön fortsatt vecka 😎

  • Susanne säger:

   Har lite svårt att tänka mig ett liv utan tåg men inser ju att de inte finns överallt, minst av allt på en ö som ”din”. Min stad blev ju till p.g.a. södra stambanans sträckning.

   Inlandsbanan går ju egentligen i Norrlands inland, så att tåg med sådan text går genom sydvästra Skåne mot Malmö verkar ju allt lite underligt.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.