Veckans fönstertema: Textilt

Förra veckan var jag på Skarhults slott och hälsade på med mina nya kollegor. På Skarhults slott pågår fram till den 21 september en utställning vid namn Den dolda kvinnomakten – 500 år på Skarhults slott. För första gången har slottet öppnats upp för allmänheten med denna utställning om fem kvinnor som betytt mycket för driften av slottet. Antalet besökare har överträffat alla förväntningar.

Nåväl, jag hade med mig kameran och förevigade såväl mina kollegor som utställningen och slottsparken. Det här är en bild jag tog i rummet som berättar om den hushållsskola som bedrevs av Margaretha von Schwerin åren 1944 till 1957. Någon som minns Simpicitymönstren som kan ses nere till vänster?

Och ett textilt fönster kan väl inte vara så svårt att hitta? Eller hur?

Bord ed tyger, mönster och strykjärn.

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Veckans fönstertema: Textilt

  1. Anna FR säger:

    Simpicity..himmel min mamma var en fena på att sy..där satt väl jag med näsan just över bordskanten o studerade mönster o symaskinsnålen som for upp o ner.. vilka minnen du rör upp..härligt..

    • Susanne säger:

      Jo, visst var det kul att sy och få ihop något alldeles eget. Min mamma jobbade som sömmerska när jag var liten och min första kjol sydde jag med hennes hjälp när jag var sex år.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.