Skyltsöndag: Hälsotrappa

I veckan var jag på besök i Lund och deltog i en aktivitet i det nya kommunhuset Kristallen. Där såg jag den här lilla skylten jag inte kunde låta bli att fotografera. Kristallen invigdes i år och är en byggnad som tagit hänsyn till miljön och energiförbrukningen på ett mycket effektivt sätt. Bl.a. så uppmuntras alltså personalen i det sju våningar höga huset att ta trappan i stället för hissen. Om jag tog trappan? Jodå, fast inte den här, som jag tror bara gick några våningsplan. Jag tog en inre trappa upp till sjunde våningen där det arrangemang jag deltog i ägde rum. Fast jag provade hissen också.

Det här är ett bidrag till Pumitas Skyltsöndag och inte någon annans skyltsöndag. Pumita sprang fortast upp i skyltsöndagstrappan. 😉

Skylt med texten "Hälsotrappa".

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

10 Responses to Skyltsöndag: Hälsotrappa

 1. Pumita säger:

  Så där pigg och glad blir man när man springer i trappan, speciellt i skyltsöndagstrappan! =) Men allvarligt, jag jobbar så högt upp och bor så långt ner att det inte blir mycket trappor för mig. Däremot går jag hem nästan varje dag. Just nu iaf. Det blir värre längre fram när det blir halt och moddigt om vartannat.
  P.S. Hur ser en ohälsosam trappa ut? Är den kantad med läsk och godis? Eller den kanske bara rullar, när jag tänker efter. 😉

  • Susanne säger:

   Haha, jag tror en ”ohälsotrappa” är en kombination av det du föreslår och ser framför mig en rulltrappa med hyllkanter fulla med ohälsosamt godis och chips. Och rulltrappan går väldigt långsamt så att du hinner prova allt innan du är uppe/nere.

 2. Stare Ström säger:

  Den där ohälsotrappan låter väldigt lockande! 🙂

  • Pumita säger:

   Eller hur! Fast läsk, chips och godis kan jag avstå… det finns andra onyttigheter som är betyydligt värre, för mig alltså. 😉

   • Susanne säger:

    Aha, Pumita menar sådana där animaliska saker. 🙂

    Jag har precis tagit ut en lite onyttig maträtt ur ugnen: en smuläppelpaj. Det doftar i hela lägenheten – och kanske även utanför. Mmmums…

    • Pumita säger:

     Jag brukar förstå ditt svammel, konstigt vore det väl annars efter så många år 😉 men nu är jag helt ute (nej, cyklar inte jag heller) med det animaliska. Pajen du nämner får mig att dregla våldsamt och hör helt klart till sakerna på ohälsotrappan. 🙂

     • Susanne säger:

      Åh, ibland far tankarna iväg i konstiga associationsbanor som jag knappt kan reda ut själv. Tänkte mest på att du inte äter kött (har jag för mig) och alltså anser det vara onyttigt. 😉

      • Pumita säger:

       Jo det är rätt förstås (att jag inte äter kött) men tänkte mer på annat av ”livets goda” som det kan bli för mycket av. 🙂

 3. BP säger:

  Ja alltså om man har hälsostigar kan man väl ha hälsotrappor också. Men för att vara helt ärligt så skulle jag ha tagit hissen. Absolut hatar att gå uppför trappor. Gå uppför en brant backe har jag inga problem med alls, men trappor – nej usch. Med andra ord så är jag väldigt impad över dig:-)

  Kristallen har varit med i en av tidningarna på mitt jobb om jag minns rätt. Å för en gångs skull är det inte Wingårds & Co, som ritat det nya kommunhuset. Är så innerligt trött på honom. Men en sak som jag gillar har han gjort: http://www.ornskoldsvik.se/byggaboochmiljo/aktuelltbyggaboochmiljo/aktuelltinombyggaboochmiljo/aktuelltbyggaboochmiljo/idaginvigdesting1.5.15fbd863141c48da90a3a2f.html

  PS. Nej du var nog inte ute och cyklade;-) Ibland önskade jag mig att jag vore politiskt korrekt, men det är jag inte och kommer aldrig att bli;-) DS.

 4. Freja säger:

  Trappor är bra ur hälsosynpunkt!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.