Ett kommunalt fönster kan väl inte vara så svårt? Det är väl bara att fotografera ett fönster som skiftar i grått, eller vad säger du? Grått lär vara den kommunala färgen – tråkigt och intetsägande. Fast frågar du mig håller jag inte med. Kommunal verksamhet är det som påverkar invånarna allra mest i Sverige. Tänk bara på bostäder, skolor, äldreomsorg osv. Sveriges kommuner handlägger en mängd olika saker som påverkar dess invånare och det kan kanske tyckas vardagligt och lite tråkigt, men är långt ifrån sanningen. Att gnälla på ”kommunen” är också vanligt att göra, men då tänker den som gnäller inte på att den är en del av ”kommunen” och har många möjligheter att påverka de politiska besluten, bl.a. genom val till kommunfullmäktige men även genom att skriva direkt till kommunen och ha synpunkter. Nåja, jag är part i frågan, kommunal tjänsteman som jag är, så nu ska du i stället få fundera på hur du kan visa ett kommunalt fönster.

Bilden här tog jag förra året då det anordnades flygdagar på Eslövs flygfält. Vårt flygfält är kommunägt och därför ser du här kommunens logga uppsatt på speakertornet.

Män med gula västar i speakertorn med kommunens banderoller