För några år sedan jobbade jag som lärare på högstadiet. Två gånger tog en kollega och jag med oss den klass jag för tillfället var klassföreståndare för till Krakow. Båda gångerna besökte vi också Auschwitz, oförglömliga besök som fick eleverna och oss att begrunda och rysa över världens ondska. Flera av eleverna hade svårt att hålla tillbaka tårarna och var mycket stillsamma när de guidades runt bland alla hemskheter i Auschwitz-Birkenau, detta ofantligt stora område. Dessa bilder tog jag i maj 2004 med min första digitala kamera, en liten kompakt Olympus med 3,3 megapixlars sensor. Kvalitén är väl inte den bästa men jag har försökt få dem lite bättre genom att köra dem genom Lightroom. Några fler bilder publicerade jag för exakt två år sedan. Skånska Dagbladet har idag en gripande artikel av Bertil Nilsson som också besökt förintelselägret.

Skylt vid stängsel Elever studerar foton i Auschwitz Dödsporten och järnvägsspåren i Birkenau Utsikt över Birkenau från dödsportens torn Taggtrådsstängsel i Birkenau