Veckans fönster 300 (30/1): Överraskat eller Slut i rutan

Med det här fönsterfotot från Italien stänger jag igen Veckans fönster. Trehundra fönsterinlägg har det blivit sedan den 5 oktober 2008. Efter mer än sex år är det definitivt slut i rutan. Många deltagare har passerat och några av de första har varit med till slutet. Skulle någon annan vilja driva Veckans fönster vidare är det helt ok för mig.

Publicera foton på min blogg fortsätter jag med och jag hoppas att alla trevliga fönsterfotografer tittar in här trots att inga Veckans fönster kommer att finnas. Och förstås följer jag många av er trots att jag lägger ner min fotoutmaning. Min tanke just nu är att jag gör mina egna fotoutmaningar och berättelser till foton, ungefär som när jag berättade om min resa till Australien eller gjorde hundra inlägg om min hemstad Eslöv när den firade hundra årsjubileum. Lite mer självständig dokumentärfotografering helt enkelt.

Stängda fönsterluckor

Kanske undrar du varför jag stänger fönsterluckorna för gott? Motiven är flera, men det främsta är nog att jag helt enkelt inte orkar längre och faktiskt tappat lusten att varje vecka ha ett nytt tema klart, såväl med ett temafoto som med ett fönsterfoto. Det är helt enkelt dags att gå vidare och inte längre tänka fönster när jag tar upp min kamera.

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

24 Responses to Veckans fönster 300 (30/1): Överraskat eller Slut i rutan

 1. Oj, det var en tråkig överraskning men jag förstår dig fullt ut. Jag har tyckt att Veckans fönster varit en av de trevligaste bland utmaningarna och har sett fram emot den. Tack för alla omgångarna, och så klart kommer jag att följa din blogg även i fortsättningen. Och blir det någon som fortsätter på temat så är jag på! Men framför allt: Tack, Susanne, för många trevliga äventyr bland världens fönster!

 2. Hanna säger:

  Förstår dig, måste ta på krafterna att leverera ett nytt tema varje vecka, ibland måste man veta när det är dags att gå vidare. Har varit jättekul att delta och är så glad för att du tagit dig tiden till detta. Har ju lärt känna många många trevliga bloggvänner genom åren, det har varit en riktigt härlig social sammankomst 🙂 Ha det så jättebra så ses vi ändå i bildernas värld, här och på Instagram. Kram
  http://blog.shootingfromthehip.se/street-art-lindesberg/

 3. larans säger:

  Det är en beundransvärd insats du gjort med nya teman och temabilder nästan varje vecka i flera år.Jag som hade hoppats på att du skulle fixa temat ”bakvänt”, som jag föreslagit, så jag hade fått med ännu en bild från mitt favoritställe i Danmark. Som tack för allt trevligt jag fått uppleva och sett i fönsterutmaningen, så lägger jag ut den på min blogg nästa fredag!h
  Här är min bild på överraskningstemat: http://larans.aminus3.com/image/2015-01-30.html
  Nu går jag i kloster (när det roligaste jag varit med om i bloggvärlden varit just fönsterutmaningen)! 🙂

 4. Anna FR säger:

  Allt har sin tid..du ska ha tack för allt jobb du lagt ned. Det hoppas jag verkligen du känner.
  Blogglivet går lite upp o ner..man måste ha lust annars är det omöjligt.

 5. Överraskande? Ja, absolut. Tråkigt? Ja, absolut. Men när det känns jobbigt i stället för kul, då är det rimligen helt rätt att sätta punkt. Tack för alla trevliga fönstertittar, ha det bra! Hoppas vi möts i kommentarsspalterna ibland ändå!

 6. Anni säger:

  Att ta fram 300 teman på Veckans fönster är en oerhörd bedrift! Lika tråkigt som det är att du slutar, lika mycket förstår jag dig. Kan bara hoppas att någon annan tar upp stafettpinnen.
  Stängda fönsterluckor ser onekligen väldigt definitivt ut.

 7. Stare Ström säger:

  Det var en dyster överraskning du bjöd på! Men klart att jag förstår dig. Skulle inte själv vilja ha pressen på mig att försöka komma på så många teman som du har gjort. Det har varit kul så länge det varade. Tack för denna tiden!
  Här är mitt bidrag till överraskningarna:
  http://krakvinklar.blogspot.se/2015/01/veckans-fonster-overraskat.html

 8. Cecilia Artista säger:

  Visst blir jag överraskad men samtidigt så förstår jag dig så väl. Efter allt arbete du lagt ner under så många år så kan det vara skönt att sätta punkt och gå vidare med nya idéer och bildskapande!

  Jag såg att jag la in mitt första fönster här i april 2009. Bilden jag visar idag blir mitt avslut här och är just från april 2009. Tack och kram!

 9. Made in Malta säger:

  Nej vad tråkigt och så jättesynd !! Har samtidigt full förståelse och vill verkligen passa på att tacka dig för att du inspirerat oss andra med dina alltid så kluriga och ibland tokroliga teman 😉 Oj, vad du fått mig att leta fönster och det har alltid varit lika roligt !!
  Har själv precis avslutat min blogg ”Made in Malta” och deltar inte den här veckan men hoppas kunna återvända till bloggvärlden till våren.
  Sköt om dig Susanne och hoppas vi ses vi framöver. Skönt iallafall att läsa att du fortsätter med din blogg och lägger ut dina alltid så fina bilder. Som den du visar här..

 10. llhertz säger:

  Inspirerande och väldigt roligt har det varit att leta fönster som motiv. Jag vill verkligen tacka för alla skruvade teman som gjort det extra roligt att kolla runt på alla fönsterfotografers variationsrika tolkningar. Är faktiskt inte alls överraskad att du slutar, du har hållit ut länge, men desto mer kommer jag att sakna dej och din utmaning.
  Kanske ses vi i kommentarsfälten på bloggar och insta i framtiden. Hur eller hur ha det bra Susanne!
  Jag avslutar med ett häpnadsväckande överraskningstriss 🙂
  http://wp.me/p1YIih-3Sh

 11. Det blev ett fönster på sista temat i alla fall! Till dej!

 12. Kicki säger:

  Det var ju inte så roligt men jag har full förståelse! Beundransvärt att du hållit på så länge! Själv har jag har inte varit så flitig med att lägga upp fönster men tycker ämnet är kul! Följa dig kommer jag att göra ändå!:)

 13. BP säger:

  Här kommer mitt bidrag till ditt sista ”Veckans fönster”. Har skrivit det även i mitt inlägg, men vill gärna tacka dig även här för alla fantasifulla idéer du har haft för dina 300 inlägg. Väldigt synd att du lägger av, men jag förstår dig. Jag menar alla ni som håller i olika fototeman lägger så mycket tid, fantasi och möda på att servera oss med utmaningar. Det är ju som att sätta sig vid ett dukat bord. 1 000 tack Susanne!

  http://bp-computerart.blogspot.com/2015/01/veckans-fonster-overraskat.html

 14. Susanne säger:

  Tack för fina ord alla Veckans fönster-deltagare som det alltid är så roligt att besöka! Som sagt var så fortsätter jag att blogga och kommer också att besöka er. Ni finns i mitt RSS-flöde, bara så ni vet. 😉

 15. Geddfish säger:

  Här ser vad jag missat igen! Läser ju BP:s blogg och fick se denna länken.
  Kan då enbart kommentera din God Jol cappuccino, den var överraskande.
  Ha det bäst, du hittar säkert andra nischer.
  Kram, Gerd

  • Susanne säger:

   Tack för besök! Även om jag inte längre driver Veckans fönster fortsätter jag publicera bilder.

   Sonen försökte fixa till O:et i Jol, som blev till av misstag när den skummade mjölken inte uppförde sig som den skulle, men han fick låta den vara.

 16. Ninnie säger:

  Å, nej, å, nej, å, nej…så tråkigt. Det här ju är den roligaste fotoutmaningen! STORT TACK till dej för att du hållit i det här i många år, kommer att sakna fredagens fönsterbilder…Ha det så bra, kommer att titta in till dej och njuta av dina vackra bilder i fortsättningen med! Från Ninnie

 17. Johanna säger:

  Jahapp, då var det slut i rutan här med. Iaf fönstermässigt. Fast det betyder förstås inte att du inte kan posta fönsterbilder när du känner för det… ”muttrar hen förväntansfullt”. 😉

  • Johanna säger:

   Menar bara att kommer att ”hänga kvar” här… just nu är det mycket turbulens runt mig men när det väl har lugnat ner sig ska jag ta tag i mejlskrivande och annat. Ha det gott!

   • Susanne säger:

    Det låter bra att du hänger kvar. Det gillar jag. 🙂

    Och fönsterbilder blir det nog då och då också – jag har ju ett stort lager av sådana.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.