1986 Olof Palme

Idag för 29 år sedan bodde jag i Hallunda söder om Stockholm. Det var en sen fredagskväll när jag la mig för att sova och min vana trogen hade radion på. Som vi alla vet gick den kvällen vår dåvarande statsminister Olof Palme på bio på Sveavägen och blev efteråt skjuten av en okänd mördare. Liksom många andra den natten struntade jag i sömnen och följde i stället nyhetsrapporteringen. När jag året därefter for iväg till Nicaragua för tre års volontärarbete insåg jag hur viktig han varit för små länders oberoende och hur man såg upp till honom och sörjde när han mördades.

2005 Första blogginlägget

Idag för tio år sedan satt jag på kvällen framför datorn i min dåvarande lägenhet i Eslöv och tänkte att det hade varit kul att börja blogga och åter få uttrycka mig i skrift. I kväll fyller jag alltså tio år som bloggare även om de första månadernas inlägg gick upp i rök då blogghotellet jag började på försvann från den digitala världen. Och den här fotobloggen startade jag inte förrän i mars 2007. Jag kan alltså uttrycka mig fritt i både ord och bild, vilket inte alla i världen får göra utan att riskera livet.

2015 Blank Spot Project

Den 12 februari drog frilansjournalisten Martin Schibbye tillsammans med några andra entusiaster, bl.a. Britt Stakston, igång ett projekt de kallar Blank Spot Project vars syfte är att skicka ut journalister och fotografer till platser dit media inte kommer i vanliga fall och rapportera från dessa ”blanka fläckar”. Via FundedByMe kan du liksom jag också stötta projektet och bidra till att det rapporteras bättre från platser vi inte får veta mycket om. Fem dagar återstår så stöd dem nu! Se till att projektet blir verklighet! För visst vill du också veta vad som händer i andra delar av världen än Europa och USA? Jag vill!

BlankSpotProject: Sätt att stödja

Martin Schibbey och Johan Persson på bokmässan i Göteborg

I september 2012 var jag på bokmässan i Göteborg. Bara några dagar innan hade Martin Schibbye och fotografen Johan Persson släppts ur sin 438 dagar långa fångenskap i Etiopien. Bilden på dem tog jag då. Och ja, jag har publicerat den förut, men den passar ju så bra in nu.