Lunds domkyrka inifrån

Sitter här hemma med kalla element och utan varmvatten. Tur det blivit mildare väder och min lägenhet är ganska bra isolerad. Orsaken till kylan är den stora läckan på en fjärrvärmeledning i Lund. I ångan som bildades av det varma vattnet som vällde ut, körde en buss in i en grupp människor och en person avled.

Visst är det oerhört känslig infrastruktur vi har byggt upp i vårt samhälle? Ledningar för såväl vatten som el går långa avstånd och händer det något på en plats får det konsekvenser på många andra platser långt därifrån.

Nedanstående bild tog jag i höstas inifrån Lunds domkyrka.

Port i Lunds domkyrka

Publicerat i Skåne och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Lunds domkyrka inifrån

 1. larans säger:

  Hoppas du snart får tillbaks värmen!
  Glöm inte att kolla mitt sista fönsterbidrag ”Bakvänt”: http://larans.aminus3.com/image/2015-02-06.html och sen hela samlingen av mina fönsterbilder (i bakvänd ordning, ja kronologiskt alltså): http://larans.aminus3.com/tag/window/. 223 bidrag hann det bli och många roliga stunder vid datorn! Tack igen för det!

  • Susanne säger:

   Jodå, värmen hann komma tillbaka sent igår kväll.

   Tänk att du hann vara med så många gånger i Veckans fönster. Inte dåligt.

 2. Jag har gått förbi där några gånger men aldrig varit inne, höll jag på att skriva. Men så kom jag på att det har jag visst det men det är nästan tjugo år sedan.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.