Earth Hour i #blogg100

Igår kväll anordnades lite olika aktiviteter i stan för att uppmärksamma Earth Hour. Jag och fotokompisen Sven slog följe med våra kameror och försökte fotografera en del av det som hände. Tyvärr var min kamera inte speciellt följsam och krånglade alltför mycket så det blev ett fåtal bilder. Sven lyckades bättre.

För att låta kameran jobba lite mindre ställde jag om min vanliga inställning med raw-format och monokroma foton till jpg men glömde att ställa om till färg. I raw lagras ju bilderna med färginställningarna gömda även om du ställer in till monokrom visning och färgerna tas sen fram i bildbehandlingen. I jpg görs inte det. Nåja, den här bilden var från början helt svartvit men jag la på lite färg. Elden brann i Trollsjön för att bli glöd som några modiga personer sedan vandrade över med bara fötter.

Brinnande eld med glöd

Inlägg 29 i #blogg100

Publicerat i Eslöv och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

3 Responses to Earth Hour i #blogg100

 1. Sven säger:

  jag får försöka utmana dig och lägga upp en färgbild från samma eld 😉 Hur är det med knä/höft nu?

 2. Susanne säger:

  Knät svullet och gör ont, vänster axel ”blåmärkt” och vänster käke öm. Kort sagt: inget vidare. Så går det när man inte ser sig för i mörkret och snubblar på hålen i marken. Nåja, det går över.

  • Sven säger:

   ja komunen får se till att börja lappa hålen, vägnätet i Eslöv börjar mer och mer likna en Schweizer ost.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.