Bilder från Eslöv och övriga världen

Ellinge slott i #blogg100

Igår åkte jag i jobbet till Ellinge slott och förstås tog jag med mig kameran. Vädret var ju soligt och vårvarmt och fotolusten börjar komma tillbaka efter en lång tids inaktivitet.

Inte ser det ut som ett riktigt sagoslott inte, men det ligger vackert vid Bråån, ett vattendrag som senare ansluter till Kävlingeån för vidare färd ut mot Öresund i Lommabukten. Kävlingeån är ett av de största vattendragen i Skåne och rinner från Vombsjön och västerut. Fram till Örtofta utgör ån gräns mellan Eslövs och Lunds kommuner.

På Ellinge slott tillverkar man Purity Vodka och det berättade jag om för ett tag sedan då jag också besökte platsen i jobbet. Fast vodka dricker jag inte gärna trots att den tillverkas på cykelavstånd.

Ellinge slott

Inlägg 6 i #blogg100