Igår kom jag äntligen ut med kameran och cyklade en lång runda utanför stan. Det är min gamla kamera som får användas just nu eftersom den nya är inne hos Nikon för översyn. Den tog så väldigt lång tid på sig att ladda in bilderna till minneskorten så något måste vara fel. Under tiden får jag använda min gamla som jag tack och lov inte gjort mig av med ännu. Fast det känns allt lite konstigt att inte ha tillgång till en toppenkamera utan nöja sig med en gammal D90. Nåja, jag hoppas jag snart får tillbaka den nya.

På vägen hem hittade jag motivet till Fotosöndag som idag har tema Form. Det här fönstret tror jag har varit med tidigare, men då målat på annat sätt. Så här skrev jag om det på Flickr tidigare idag:

Linjer, kvadrater, trianglar och rektanglar är olika plana former som du alla hittar i bilden. Föreställer du dig hur det ser ut i verkligheten hittar du även de tredimensionella rätblocken, kuberna och cylindrarna.

Och ser du den rätvinkliga triangeln som solen skapar? Pythagoras’ egen form, där följande samband gäller: ”Kvadraten på hypotenusan är lika med summan av kvadraterna på kateterna”. Och just det, kvadraten är den form som används för att bevisa sambandet.

Jag saknar däremot andra vanliga geometriska former som t.ex. cirkeln, klotet, konen och pyramiden. Eller finns de gömda där någonstans?

En gång i tiden undervisade jag i matte, märks det?

Fönstermålning på tegelvägg

Inlägg 43 i #blogg100