Som alltid när det nämns något från Italien på nyheterna spärras mina öron och ögon upp för fullt och jag insuper allt som sägs eller skrivs. Tankarna förirrar sig bort till sönerna och saknaden känns stor. I eftermiddags när jag tog min kopp kaffe, satte jag mig ner en stund och tittade som vanligt lite i nyhetsappen omni på min mobil och läste om skjutningen i Palazzo di Giustizia då en man som var kallad till rättegång sköt vilt omkring sig och dödade tre personer. Jag for helt enkelt iväg till dem där borta en stund.

Nåja, i den lilla byn tre mil norr om Milano där sönerna bor, är det oftast ganska lugnt. I semestermånaden augusti förra året såg det ut så här på Piazza Conciliazione i närheten av bykyrkan. Olivträdet ger lagom skugga över bänken och inne på baren Barcaglio i det gula huset kan man om man vill få sig en god och svalkande glass – om man nu inte vill ha en caffè macchiato förstås.

Piazza San Fermo i sommarvärme

Inlägg 40 i #blogg100