Kyrkobesök i #blogg100

Lite då och då händer det att jag går in i en kyrka. Nej, inte på gudstjänst utan helt enkelt för att kyrkomiljön är vacker att fotografera. Kyrkor är utsmyckade på ett helt annat sätt än andra byggnader och det finns mängder av detaljer som attraherar min kamera. Det kan vara altarringen, orgeln, bänkarna eller något annat i interiören. Katolska kyrkobyggnader är oftast mer intressanta och rikare utsmyckade men vissa protestantiska kyrkor har också en viss charm, speciellt de äldre. En sådan är domkyrkan i Lund, känd för klockspelet som varje dag lockar många turister samt för kryptan där jätten Finn står och omfamnar en av pelarna. Lunds domkyrka klev jag senast in i förra hösten då jag tog den här bilden på ett av fönstren som vetter ut mot domkyrkoplatsen.

Fönster i Lunds domkyrka

Jag har ju lagt ner min fotoutmaning Veckans fönster men ser att några fortfarande upprätthåller fredagstraditionen, t.ex. Anna och Ninnie. Och tänk, nu blev det visst ett fönster från mig också.

Inlägg 34 i #blogg100

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Kyrkobesök i #blogg100

 1. Anna FR säger:

  Lunds kyrka är en kyrka med den helt rätta tonen. Stenens nyans är så vacker.. så elegant som den bara kan vara i Lund. Ditt mäktiga fönster ger mig rysningar av välbehag. Länge leve fönsterkulturen. 😀

 2. Johanna säger:

  Du ser! Det är inte så lätt att slita sig… och även om man själv lyckats göra det så har omgivningen inte hängt med. Jag får fortfarande vykort med vackra fönster på. 🙂 Önskar dig en fortsatt fin påskhelg!

  • Susanne säger:

   Haha, Johanna, visst är det så att efter så många år så sitter det liksom i att fönstren ska fångas och publiceras.

   Och tack, det samma önskas dig! 🙂

 3. Lizzan säger:

  Försöker smita in i kyrkor jag med mellan varven av samma orsag som du, så himla mycket vackert att titta på och jag blir så imponerad vid varje besök över alla detaljer.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.