Läser om katastrofen söder om Italien då så många flyktingar drunknat på sin väg från krigsdrabbade länder mot ett som de trott bättre liv i Europa. Enligt uppgifter i media var det fler som omkom på sin väg över Medelhavet i helgen än vad som dog i Estoniakatastrofen 1994. Det är inte heller första gången utan det är bara en upprepning av tidigare katastrofer och det kommer att upprepas så länge som människor måste fly från krig som en sista utväg och så länge de inte släpps in i den tryggare delen av världen och så länge andra människor ser sin chans att tjäna pengar på andras olycka. Insatser behövs på flera plan för att en förändring ska ske och människor ska slippa dö på det här sättet. Jag har inga lösningar men att göra det lättare att fly borde ju vara en väg att gå. Och att vi alla i Europa hjälps åt och inte låter Italien ta hand om alla. Mare Nostrum var ett stort ansvar Italien tog på sig men som inte fick resurser att fortsätta.

Den här bilden tog jag en augustikväll 2012 då yngste sonen och jag åkte buss från Capo Sanvito till Palermo på Sicilien.

Solnedgång utanför Palermo

Inlägg 51 i #blogg100