I mitt förra yrke, för sisådär tio, femton år sedan, när jag fortfarande hade två söner hemma, och kom hem sen eftermiddag efter en dag bland pratsamma och ystra högstadieelever, var jag ofta så trött att jag när kvällsmaten var uppäten och disken väntade på mig, helt enkelt sjönk ihop med händerna under hakan och armbågarna på köksbordet och tog mig en liten tupplur. Jag skulle tro att ganska många heltidsarbetande, ensamstående småbarnsföräldrar gör på samma sätt.

Nu är ju sönerna utflugna och jag jobbar inte längre som högstadielärare utan har ett kontorsjobb som inte är fullt så krävande. Jag kan gå hem och vara ledig och slippa tänka på planeringsarbete, föräldramöten eller annat som hör läraryrket till. En annan skillnad från förr finns också och det är min ålder. Förr klarade jag hyfsat bra att sova lite mindre på nätterna och innan barnen kom hände det också att jag sov bara ett par timmar om jag hade något annat roligare att hitta på. Det är däremot inget jag klarar nu för tiden utan värderar nattsömnen högt. En enda natts dålig sömn påverkar mig mycket och den senaste tiden har den inte varit så himla bra så idag när jag kom hem satte jag mig vid köksbordet, placerade armbågarna på bordsskivan och lutade huvudet i mina händer och slumrade in en liten stund.

Dubbelsäng med sänghimmel

Den här sängen på Ellinge slott hade det självklart varit betydligt skönare att lägga sig i.

Inlägg 33 i #blogg100