Bofink i #blogg100

Precis innan vi skulle lämna Skäralid i söndags dök den här bofinken upp och satte sig så fint på bordet. Jag tror att den faktiskt längtade efter modelljobb.

Jag får erkänna att  jag var osäker på vilken fågelart det är så jag var tvungen att googla. Ornitologi är inte mitt gebit precis och jag känner igen endast ett fåtal arter, typ skata, gråsparv och koltrast och kanske ytterligare ett tiotal. Skulle tro att t.ex. Stare Ström är betydligt bättre på att artbestämma fåglar.

Bofink på träbord

Inlägg 66 i #blogg100

Publicerat i Djur och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Bofink i #blogg100

  1. Charlotta säger:

    Vilken fantastiskt fin bild på ”Knut”.
    Det är väl så att man lär sig namnet på de fåglar som man ser omkring sig. Bofinken sitter ju inte alltid så där fint och poserar. Här hemma så sjunger han som en tokig nu, men jag ser den bara sporadiskt då och då.

    • Susanne säger:

      Ja, bofinken sjöng kanske i Skäralid också, men eftersom jag inte är någon ornitolog kunde jag inte säga vilka arter jag hörde. 😉

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.