I morse när jag slog upp lokalnyheterna i Skånskan undrade jag allt om det jag läste verkligen var sant. Bert Karlsson har haft planer på att göra vårt hotell Stensson till asylboende för 320 personer! Jag försökte hitta mer information om nyheten men inte förrän i eftermiddags skrev även SVT om händelsen och jag insåg att det verkligen var sant.

Nu verkar det inte bli som Bert Karlsson vill utan hotellfastigheten har sålts till vårt kommunala bostadsföretag Ebo, vilket det rapporterats om tidigare på Eslövs kommuns hemsida. Ärendet har varit uppe i kommunstyrelsen som sagt ja till affären och i slutet på månaden ska ärendet upp till kommunfullmäktige för slutgiltigt godkännande. Bert Karlsson är enligt Skånskan och SVT rasande på Eslövs kommun, som han menar har lurat honom på affären för att slippa ta emot asylsökande.

Hotell Stensson har diskuterats i flera år. Den privata fastighetsägaren har menat på att hotellet går med förlust och velat sälja. Den pampiga hotelltrappan som är kommunens ansvar är i så dåligt skick att en renovering skulle kosta skattebetalarna åtskilligt att låta reparera även om flera invånare har velat bevara den. Själv har jag aldrig tyckt om trappan och tycker den ska bort, speciellt med tanke på i vilket skick den är.

Bert Karlsson må protestera men jag hoppas verkligen inte att han ska få möjlighet att starta ytterligare ett asylboende bland alla dem han sedan tidigare har hand om och att döma av nyhetsförmedlingen missköter och tjänar grova pengar på. Han uttalar sig om Eslövs kommunpolitiker som om de motsätter sig asylboenden men det har han ingen fog för. Vi har i tätorten två stycken mindre boende som sköts bra. Att mitt i centrum placera över 300 asylsökande i en stad av vår storlek tjänar ingen på. De som kommer hit ska ha ett bra boende i små enheter och inte klumpas ihop på ett hotell i behov av renovering. Nej, den gamle Ny Demokrati-ledaren Bert Karlsson är bara ute efter att tjäna ännu mer pengar. Läs t.ex. de här artiklarna om hans olika asylboende:
14 oktober 2014: Sveriges Radio
11 december 2014: Aftonbladet
20 december 2014: Sydsvenskan
23 december 2014: Svenska Dagbladet
26 januari 2015: ETC
11 maj 2015: Expressen

Här ser du vårt hotell vid Stora torg på en bild jag tog i juni 2009.

Hotell Stensson

Inlägg 77 i #blogg100