Dag 10: Tokashiku Marine Village

Vi befinner oss alltså på Tokashiki Island, men hotellet vi bor på heter Tokashiku Marine Village. Jag tolkar det som att den lilla bukt där hotellet ligger heter Tokashiku. De flesta som befinner sig här som turister ägnar sig åt att bada och snorkla i det otroligt klara vattnet. Även vi gick förstås ner till stranden i morse. Sonen hade med sig snorkel och dök i med en gång med undervattenskamera och lyckades få mycket fina bilder på havssköldpaddor och olika fiskar. Själv nöjde jag mig med att simma runt lite utan snorkel och njuta av svalkan som vattnet gav. Ja, det är varmt här, temperaturen ligger på över trettio grader och solen har gassat ordentligt i stort sett hela dagen. Förstås lyckades jag bränna mig den korta stund jag var i vattnet och har i eftermiddag bara befunnit mig på skuggiga platser. Även i morgon får det bli så. Ett fåtal bilder har jag tagit idag och du ser här hotellet från stranden samt en av de båtar som ligger förtöjda precis vid sidan av den del av stranden som är tillåten att bada på. Och sist en av de bilder min son tog, en selfie med en havssköldpadda.

Förtöjd båt Tokashiku Marine Village
Oliver med havssköldpadda

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 10: Tokashiku Marine Village

 1. Sven säger:

  häftiga bilder och härliga upplevelser du delar med dig av, Susanne. Du får ha en utställning när du är tillbaka i Eslöv 🙂

  • Susanne säger:

   Hmm, bildvisning kanske. Får se vad det blir av alla bilder jag inte får upp här.

   Förresten så har jag två foton hängande i stadshusets foajé. 🙂

 2. Margareta säger:

  Häftigt att simma med sköldpaddor!!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.