Dag 13: Solnedgång i Tokashiku

Idag har inte stora kameran kommit fram ännu, men dagen är förstås inte slut än. Jag passar i alla fall på att publicera en bild från igår kväll då jag tog en hel del foton på den vackra solnedgången efter att jag publicerat hibiskusfotona. Just nu på eftermiddagen är nätet lite lättare att komma åt.

Bukten där vi befinner oss vetter mot väster så solnedgången sker rakt framför våra ögon över havet och öarna som ligger lite längre västerut. Det går väldigt snabbt som det brukar nära ekvatorn. Strax före klockan 19.30 går solen ner och färgar himlen i vackra färger som på nedanstående bild. Ljuden som ackompanjerar synintrycket är förstås de från vågorna som sakta rullar in över sanden och alla ilandspolade korallskelett. Ett mycket rogivande ljud.

På vägen från hamnen till hotellet passerade vi en skylt som jag aldrig hann fotografera, men den gav en annan tanke eftersom den beskrev att den plats vi passerade var tremetersnivån för en tsunamivåg. Nåja, sådana starka vågor har vi ännu inte sett och hoppas förstås slippa. De enda vi ser är de som för in tidvattnet på kvällen, som här. Om cirka fyra timmar sker samma sak igen.

Båt i solnedgången och vågor mot strand.

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Dag 13: Solnedgång i Tokashiku

 1. Det ser väldigt vackert ut.

  • Susanne säger:

   Jo, det är det verkligen. Tur jag fotograferade igår för idag blev det ett skyfall strax innan solen gick ner.

 2. Linda säger:

  Beautiful! 🙂

 3. Margareta säger:

  Så rogivande med vågskvalp och solnedgång!

  • Susanne säger:

   Jo, det är ett ljud som verkligen ger avkoppling. Har med mig hem en film med nästan tio minuter vågskvalp. Den ska jag sätta på när jag inte kan sova. 😉

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.