Dag 2: Reklamflickor i Akihabara, Tokyo

Idag har det regnat i stort sett hela dagen. Ett envist droppande och en genomgrå himmel. Jag vet ju att det är slutet på regnperioden men trodde nog inte att det skulle vara ett så ihållande regn. Nåja, jag har förstått att det är ungefär likadant i Sverige, midsommarafton till trots. Där firas väl för fullt just nu medan det här hunnit bli nästan midnatt.

Vi sov till lunchtid idag och drog och oss iväg med paraplyer över huvudet mot Akihabara, elektronikdistriktet i Tokyo, där vi flanerade runt fram till kvällen. För att ta oss från Shinjuku till Akihabara löste vi efter en stunds letande biljetter på Yamanotelinjen, en ringlinje med tåg runt de större stadsdelarna. Jag kände en viss frustration över att inte förstå alla skyltar på japanska och inte kunna läsa ett ord – eller tecken rättare sagt.

I Akihabara plockade jag fram kameran medan sonen for ut och in i olika elektronikbutiker som på utsidan såg ganska små ut, men visade sig ha flera våningsplan med mängder av utställda varor. Jag följde med in i en av butikerna för att kika på kameror, men föredrog att använda min egen utanför butikerna, regnet till trots. De här fyra reklamflickorna var några av motiven som fastnade.

Leende flicka under paraply Leende flicka under paraply Flicka under paraply Flicka under paraply

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Dag 2: Reklamflickor i Akihabara, Tokyo

 1. Sven säger:

  ja här är det vanligt midsommar väder, så du missar inget här hemma i alla fall. Hittade du inget kul i någon Nikon butik? kanske så du kan ha mer med dig hem än när du åkte iväg 😉

  • Susanne säger:

   Jo, en Nikon AW130 men jag köpte den inte trots att priset var ett par hundralappar under det i Sverige.

   • Sven säger:

    AW130? är det inte ett kamerafordral till en Coolpix kamera? Hur är de prismässigt med minneskort och sådant där?

    • Susanne säger:

     En undervattenskamera – nyutkommen, med både wifi och GPS-mottagare, men tyvärr ingen rawfotografering. Hade tänkt plåta lite under vatten senare på resan, så jag får se om jag köper en. D800 lär ju inte klara undervattensfotografering.

     Minneskort har jag inte kollat på – än.

 2. Della säger:

  Undrar om den utstyrseln skulle gå hem i Sverige?

  • Susanne säger:

   På någon seriemässa möjligen. En sådan ska äga rum i Malmö i september så det finns kanske några personer utklädda på det här sättet då.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.