Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 2: Reklamflickor i Akihabara, Tokyo

Idag har det regnat i stort sett hela dagen. Ett envist droppande och en genomgrå himmel. Jag vet ju att det är slutet på regnperioden men trodde nog inte att det skulle vara ett så ihållande regn. Nåja, jag har förstått att det är ungefär likadant i Sverige, midsommarafton till trots. Där firas väl för fullt just nu medan det här hunnit bli nästan midnatt.

Vi sov till lunchtid idag och drog och oss iväg med paraplyer över huvudet mot Akihabara, elektronikdistriktet i Tokyo, där vi flanerade runt fram till kvällen. För att ta oss från Shinjuku till Akihabara löste vi efter en stunds letande biljetter på Yamanotelinjen, en ringlinje med tåg runt de större stadsdelarna. Jag kände en viss frustration över att inte förstå alla skyltar på japanska och inte kunna läsa ett ord – eller tecken rättare sagt.

I Akihabara plockade jag fram kameran medan sonen for ut och in i olika elektronikbutiker som på utsidan såg ganska små ut, men visade sig ha flera våningsplan med mängder av utställda varor. Jag följde med in i en av butikerna för att kika på kameror, men föredrog att använda min egen utanför butikerna, regnet till trots. De här fyra reklamflickorna var några av motiven som fastnade.

Leende flicka under paraply Leende flicka under paraply Flicka under paraply Flicka under paraply