Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 5: På jakt efter Fuji-San

Att åka till Tokyo utan att se Mount Fuji går ju inte för sig, så redan innan avfärd från Sverige letade jag runt på nätet för att hitta hur man skulle ta sig dit på hyfsat bekvämt sätt. Jag fann inte någon annan lösning än att beställa en guidad busstur via Japanspecialisten. I och för sig kunde jag säkert hittat något annat väl på plats, men tänkte att det var bra att ha bokat den obligatoriska utfärden på förhand.

Eftersom jag när jag bokade inte kunde förutse vädret, mer än att jag visste att det skulle vara regnperiod och att vandringsleden upp till toppen inte hade öppnat p.g.a. väderförhållandena, så blev det väl lite av en positiv överraskning att solen sken när vi lämnade hotellet tidigt i morse för att ge oss iväg i buss den ca två timmar långa färden mot Fuji. Tyvärr höll inte solen ända upp till femte stationen på 2 305 meters höjd (upp till toppen är det 3 776 meter) och vi hittade inte Fuji mer än vad som visas på de här bilderna.

Skylt med karta

Kartor är en nödvändighet för att hitta rätt, men det hjälpte tyvärr inte oss för vi hittade inte Fuji.

Diminsvept Fuji

Faktiskt anade vi lite av Fuji bakom dimman som lättade lite, lite ibland.

Berg

Nej, inget av de här bergen är Fuji för de är alldeles för låga.

Lunchbordet med tavla av Fujiberget

Det närmaste vi kom att se Fuji var på den här tavlan vid lunchbordet som blev dagens mest positiva överraskning.

Övning ger färdighet och jag klarade att äta den här fantastiska lunchen som sig bör i Japan, dvs. med pinnar och sörpel av soppa. Eftersom bussen inte väntade, blev jag klar på endast trettio minuter. Nu sitter det nästan i fingrarna hur man håller de där smala pinnarna.