Dag 7: Yokohama och Kamakura

Idag tog vi tåget till Yokohama, Japans största hamnstad och näst största stad. Den förstördes i en jordbävning 1923 då 40 000 dog, men byggdes upp igen för att nu ha en väldigt vackert arkitektur med många öppna ytor bland skyskraporna. Vi åkte bl.a. upp i Landmark Tower med världens snabbaste hiss som tog oss upp till våning 69 på 40 sekunder, dvs. 750 meter per minut. Väl uppe möttes vi av en vidunderlig utsikt och kunde se ändå till Tokyo.

När vi ändå var ute och åkte tåg passade vi på att ta oss till staden Kamakura, känd för sin enorma Buddhastatyn och alla sina tempel. Tyvärr hade man stängt för dagen så vi kunde inte se Buddhastatyn men strövade i alla fall runt lite innan vi tog tåget tillbaka till Shinjuku.

Landmark Tower

Landmark Tower till vänster

Utsikt från Landmark Tower

Utsikten från Landmark Tower över hamnen i Yokohama

Shoppinggata i Kamakura

Shoppinggata i Kamakura

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 7: Yokohama och Kamakura

 1. Margareta säger:

  Vilken fin utsikt och vackert väder ni hade! Så synd Kamakura var stängt, stänger de tidigt såhär en onsdag?

  • Susanne säger:

   Vet faktiskt inte. Vi kom inte dit förrän vid 18 på kvällen och skulle ta buss ut till Buddhastatyn. När vi frågade chauffören gjorde han bara ett kors med händerna, vilket vi har lärt oss betyder just stängt.

 2. Margareta säger:

  Jag ser nu i min bok att de har öppet 08-17.30 hoppas ni har tid att ta er dit igen.
  Ha en härlig torsdag!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.