Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 8: Tokyo och Harajuku

Det blev tunnelbana till Tokyos centrala delar idag där vi flanerade runt i värmen innan vi tog en guidad busstur runt Tokyo Tower och de inre broarna, bl.a. Rainbow Bridge. Nu blev det mest guidning på japanska och vi fick hålla till godo med en inspelad röst som via hörlurar på engelska berättade om de viktigaste sevärdheterna medan det spelades musik och vi hörde den japanska guiden berätta för resten av resenärerna om alla andra sevärdheter. Nåja, vi fick ju se lite från ovan där vi satt på bussens andra våning medan solen gassade och vinden rufsade till håret.

Efteråt tog vi den nu välkända Yamanoteline till Harajuku och befann oss plötsligt i en helt annan värld. Där trängdes mängder av tonåringar och yngre vuxna i all möjlig utstyrsel och tittade i alla butiker som sålde det senaste inom avantgardistiskt mode. Det var häftigt att gå där, men jag kände mig allt lite gammal.

Tokyos stationsbyggnad inuti

Så här fin är Tokyos centralstation inuti.

Tokyo Tower

Tokyo Tower sett från bussen

Ingången till Takeshita Street

När vi gick ut från stationen i Harajuku såg vi tvärs över gatan porten till Takeshita Street

Kvinnor på Tokyos Champs Elysée

Dessa två kvinnor gick däremot på en parallellgata till Takeshita Street och som sägs vara Tokyos Champs Elysée.

Utklädd hund på cykel

Den här hunden satt så fint när vi passerade i närheten av Takeshita Street.

Det är möjligt att det nu kommer att dröja innan jag kan nå nätet igen. Vi flyger i morgon söderut till Okinawa och tar därifrån en båt ut till en av de små öar som omger Okinawa. Kanske finns uppkoppling men jag vet inte säkert.