Dag 8: Tokyo och Harajuku

Det blev tunnelbana till Tokyos centrala delar idag där vi flanerade runt i värmen innan vi tog en guidad busstur runt Tokyo Tower och de inre broarna, bl.a. Rainbow Bridge. Nu blev det mest guidning på japanska och vi fick hålla till godo med en inspelad röst som via hörlurar på engelska berättade om de viktigaste sevärdheterna medan det spelades musik och vi hörde den japanska guiden berätta för resten av resenärerna om alla andra sevärdheter. Nåja, vi fick ju se lite från ovan där vi satt på bussens andra våning medan solen gassade och vinden rufsade till håret.

Efteråt tog vi den nu välkända Yamanoteline till Harajuku och befann oss plötsligt i en helt annan värld. Där trängdes mängder av tonåringar och yngre vuxna i all möjlig utstyrsel och tittade i alla butiker som sålde det senaste inom avantgardistiskt mode. Det var häftigt att gå där, men jag kände mig allt lite gammal.

Tokyos stationsbyggnad inuti

Så här fin är Tokyos centralstation inuti.

Tokyo Tower

Tokyo Tower sett från bussen

Ingången till Takeshita Street

När vi gick ut från stationen i Harajuku såg vi tvärs över gatan porten till Takeshita Street

Kvinnor på Tokyos Champs Elysée

Dessa två kvinnor gick däremot på en parallellgata till Takeshita Street och som sägs vara Tokyos Champs Elysée.

Utklädd hund på cykel

Den här hunden satt så fint när vi passerade i närheten av Takeshita Street.

Det är möjligt att det nu kommer att dröja innan jag kan nå nätet igen. Vi flyger i morgon söderut till Okinawa och tar därifrån en båt ut till en av de små öar som omger Okinawa. Kanske finns uppkoppling men jag vet inte säkert.

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 8: Tokyo och Harajuku

 1. Margareta säger:

  Vilka härliga bilder idag! Har det varit tillräckligt med dagar i Tokyo för att se allt ni ville? Du måste ha maasa härliga bilder iallafalll!!! Hoppas de har wifi i södern, jag väntar tålmodigt på att du lägger upp nytt.

  • Susanne säger:

   Tack Maggan!
   Nej, det finns så mycket att se i Tokyo så man skulle behöva minst ett år på sig. I och med att vi åkt utanför Tokyo så har ju inte all tid ägnats åt att utforska storstaden. Bilder har jag många av men försöker begränsa mig till max fem för ett inlägg. Blev så idag ser jag.

 2. Jag var på teater (kabuki) i Tokyo med engelsk simultantolkning – det funkade, man hängde med och skrattade till och med på rätt ställe!!!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.