Dag 9: Ankomst till Tokashiki Island

I morse packade vi och drog vidare efter åtta nätter i Tokyo. Efter en färd med flygbuss till Hanedaflygplatsens terminal 1, checkade vi in på planet med Japan Airlines till Okinawas huvudstad Naha. Okinawa är en stor ö som ligger ganska långt söder om själva huvudön. Flyget från Tokyo tog hela två och en halv timme.

På Nahas flygplats tog vi en taxi till Tomari Port för vidare färd med båt mot ön Tokashiki, väster om Okinawa. Tokashiki tillhör en ögrupp vid namn Kerama Islands och har väldigt många korallrev i havet runt om. Flera av öarna är helt obebodda. Tokashiki, där vi nu befinner oss, är den största av Keramaöarna.

Vi checkade in på vårt hotellrum högst upp på Tokashiku Marine Village efter att ha blivit hämtade i en liten buss vid hamnen. Högst upp innebär fjärde våningen. Vi har balkong åt väster och just nu börjar solen gå ner bakom en av öarna i närheten. Sonen har redan varit nere och badat i havet vars vågljud hörs genom den stängda balkongdörren. Alldeles strax ska vi ner och äta en kvällsmat som jag allt är lite spänd på vad den kan innehålla och hur det ska gå med pinnarna.

Vågor efter båten och Naha i bakgrunden

Båten från Tomari Port lämnade Naha i flygande fläng och gick väldigt snabbt.

Vacker utsikt

Tittar vi ut från balkongen ser det ut så här.

Stranden mot vänster

Lite längre åt vänster från balkongen.

Som synes finns wifi även från detta hotellet, men det är lite långsamt. I Tokyo var det väldigt snabbt.

Publicerat i Japan 2015 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 9: Ankomst till Tokashiki Island

 1. Vilken spännande resa! Skulle gärna återvända till Japan. Men man borde kunna språket … och det kan jag förvisso inte! För sent att lära är det dessutom. Njut av äventyret – pinnarna fixar du ju lätt som en plätt!

  • Susanne säger:

   Jo, språket hade varit bra att kunna. Har bara lärt mig ”arigato” vilket inte räcker speciellt långt. Pinnarna funkar i alla fall hyfsat nu.

 2. Margareta säger:

  Som en söderhavsö ju! Ser underbart ut. Du har väl badkläderna med dig?! Värmen har jag hört går över 30 nu, skönt med bad och svalka då.

  • Susanne säger:

   Jodå, som du kanske läst i efterföljande inlägg så var baddräkten med och jag njöt av vattnet och vågorna. Solen är dock stark.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.