Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 14: Kokusai Dori i Naha

i morse tog vi båten tillbaka till Tomari Port i staden Naha på Okinawa. Det gick höga vågor så båten krängde rätt rejält. Innan vi kunde kliva på båten i Tokashiki såg vi hur flera av passagerarna som kom från Naha var rätt illa däran av sjösjuka. Sådant har dock varken jag eller sonen något anlag för att få, så vi klarade färden tillbaka till Naha utan problem trots de höga vågorna som stänkte över båten.

I Naha sökte vi upp Richmond hotell, bara ca 600 meter från hamnen, och lämnade in vårt bagage innan vi gick ut igen i den ganska starka hetta som rådde runt lunchtid. Svetten dröp om oss men vi gick runt i solen för att leta upp en sushirestaurang vi fått oss rekommenderad. Vi hittade den till slut i andra änden av den stora shoppinggatan Kokusai Dori. Nära restaurangen såg jag de här figurerna som markerar slutet – eller början – på gatan. Det är en slags kinesiskt fantasifigur, en shisa, som är en blandning av ett lejon och en hund. Figuren finns överallt i Naha och är en symbol för Okinawa. När jag gått förbi shisan såg jag något rött i ögonvrån och upptäckte skylten med tremetersmarkeringen för tsunamivågor.

Shisaskulpturer vid gata Röd skylt med tsunamivarning