Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 18: Filosofens stig i Kyoto

Idag blev det många steg i ett halvmolningt, fuktigt och varmt Kyoto. Jag gav mig iväg till det som kallas Filosofens stig, efter en filosof vid namn Kitaro Nishida vid Kyoto universitet. Han gick en promenad på stigen varje dag tills han dog 1945. Längs med stigen löper en kanal full med fisk och grönska längs kanterna. Det är en vilsam promenad där träden ger svalka i värmen. Jag följde den från söder och gick norrut.

Innan jag kom fram till Filosofens stig passerade jag Nanzenjitemplet med en fantastisk träport, där jag liksom flickorna på bilden nedan, satte mig och vilade ett tag. Jag stötte också på en kvinna med två barn som fiskade kräftor i en smal kanal. Barnen lockade till sig kräftorna med en liten fisk som agn på ett håvskaft. De var hur lyckliga som helst var gång de kunde dra upp en ny kräfta.

Nanzenjitemplets port

Träden runt Nanzenjitemplet är körsbärsträd som jag tyvärr inte fick se blomma.

Tre flickor sitter vid Nanzenjitemplets port

Porten till Nanzenjitemplet har så höga trösklar att det blir precis lagom sitthöjd.

Två glada pojkar med kräftfångst i burkar

I burkarna finns flera kräftor pojkarna fångat.

Kanalen vid Filosofens stig

Filosofens stig går på plattorna i bildens nedre, vänstra hörn.