I lördags tog jag tåget till Hyllie där jag besökte Malmö Arena. ”Världar av liv” heter en fotoutställning som sedan den 1 augusti visas på bottenplan samt på en våning ner. Mattias Klum heter fotografen vars fantastiska bilder jag gick runt och tittade på och fascinerades av. Får du tillfälle gå dit och njut av dem, du också. Utställningen håller på till den 11 oktober.

I lördags var fotografen själv där och höll en föreläsning om utställningen. Tyvärr missade jag den och kom fram när han nästan var klar. Fast jag har faktiskt hört honom prata till sina bilder förut, på bokmässan i Göteborg för några år sedan, då jag av en slump råkade gå förbi hans bilder.

Man på bänk framför foton

Några av de många bilderna från Borneo.

Mattias Klum signerar böcker

Boksigneringens slutminuter. Kön var för det mesta betydligt längre än här.