I förmiddags tog jag tåget till Malmö för att tillsammans med nya och gamla fotokompisar ägna mig åt gatufotografering. Rei som ledde fotopromenaden gav oss två utmaningar som gick ganska snabbt att klara av. Den första var att fotografera någon okänd framifrån eller från sidan – man absolut inte bakifrån. Den andra var att fråga någon okänd om den ville bli fotograferad.

Det tog inte lång tid innan ett par hejdade mig och undrade om jag ville fotografera dem och förstås gjorde jag det. Bara en stund senare dök en man upp som ville bli fotograferad och så fortsatte det. Här ser du några av bilderna jag tog idag. Idel glada personer som inte alls hade något emot att bli fotograferade. Verkligen en rolig fotopromenad.

Porträtt på ungt par

Det här paret hejdade mig för att bli fotograferade.

Glad kvinna i hatt och röd kappa

Den här kvinnan svarade jakande på min fråga om jag fick fotografera henne.

Glad man poserar

Den här mannen hejdade mig för att bli fotograferad.

Man som vinkar

Och även den här mannen ville bli fotograferad av mig.

Man i blå jack poserar

Plötsligt dök han bara upp medan jag väntade på att någon intressant person skulle passera.

Kvinna utklädd till snögubbe

I slutet på promenaden dök en snögubbe upp och bjöd oss på risifrutti.