I lördags var det dags för Scott Kelbys Worldwide Photo Walk för åttonde året i följd. Eftersom jag deltagit alla år sedan starten i juli 2008, ville jag förstås inte missa det här året heller. När dagen utannonserades hade jag redan en resa bokad till Italien så för att kunna delta fick jag anmäla mig till den Photo Walk som gick i Milano. Inga problem eftersom jag ju pratar italienska och lätt kunde ta mig till Milano från byn där jag bor när jag är på besök i Italien, en buss- och metroresa på en dryg timme.

Klockan tio på förmiddagen mötte jag så ett trettiotal italienska fotografer – och en turistande engelsman – på Piazza Duomo i Milano. Matteo Fini var den som ledde Milanos Photo Walk och det gjorde han med bravur. Vi fick en riktigt lärorik guidetur bland Milanos för mig mindre kända delar, såsom Brera, Carmine, Simpliciano, Corso Como och till slut Piazza Gae Aulenti i det nya området Porta Nuova, där jag tog de här bilderna.

Tre personer vid fontänerna på piazza Gae Aulenti Springande pojke vid fontän Mamma med barn i famnen och grön ballong i handen vid fontän Flicka på piazzan