Bilder från Eslöv och övriga världen

Lucia då och nu

Idag mötte jag upp med ett antal skånska fotografer vid Triangeln i Malmö. Med våra kameror tog vi oss mycket långsamt längs Rådmansgatan, Södra Förstadsgatan och Södergatan. På vägen passerade vi Gustav Adolfs torg med marknadsstånd och igloo, Lilla torg med sin stora lampa och gamla telefonkiosk samt Stortorget där vi stötte på Malmös Lucia med följe. De tränade inför sitt framträdande senare på kvällen och hade ännu inte tänt ljusen.

Malmö Luciatåg

Malmö Luciatåg övar sånger.

För en herrans massa år sedan var jag själv Lucia och tillsammans med sedvanligt följe sjöng vi förhoppningsvis vackert på vårt första framträdande som är förevigat i tidningsartikeln nedan. Dagen efter, om jag minns rätt, fick vi dessutom överraska Kinas bordtennislag på Eslövs dåvarande stadshotell. Kineserna var på besök för att spela landskamp i Eslöv, något som var stort. Både Stellan Bengtsson och Kjell Johansson fanns också på plats. Jag minns att de kineser som lyssnade på oss log så fint när jag sjöng Gläns över sjö och strand alldeles solo. Fast de måste ha undrat väldeliga över vilka konstiga spöken som kom och sjöng för dem.

Tidningsartikel från 1971

Jag var mäkta förgrymmad över att beskrivas som trettonåring. Faktiskt skulle jag en månad senare fylla femton.