Det börjar äntligen bli ljust när jag går iväg på morgnarna. Fast det kan ju i och för sig också bero på att jag är lite morgontrött och gärna ligger kvar en extra stund i sängen. Tur jag har den så fantastiska flextiden och inte behöver stressa iväg. Och eftersom jag oftast kommer igång sent på dygnet jobbar jag gärna lite senare, när andra gått hem och det blivit lugnt och koncentrationen inte bryts av frågor om hjälp.

Fredagar innebär oftast ett litet quiz med kollegor. Den som vinner får i uppdrag att göra nästa veckas frågor. Idag var det min tur att ställa frågor eftersom jag vann förra gången. Det blev en och samma fråga till femton olika svar. Kan du möjligen svara på vilken stad eller vilket land som sträcker sig längst söderut av de tre alternativen på varje rad? Utan att titta på en karta!

 1. Eslöv, Hörby, Höör
 2. Piteå, Skellefteå, Umeå
 3. Helsingfors, Oslo, Stockholm
 4. Belgien, Luxemburg, Nederländerna
 5. Budapest, Bukarest, Sofia
 6. Neapel, Palermo, Rom
 7. Barcelona, Madrid, Valencia
 8. Berlin, Hamburg, München
 9. Jordanien, Libanon, Syrien
 10. Kenya, Tanzania, Uganda
 11. Bolivia, Paraguay, Uruguay
 12. Costa Rica, Guatemala, Panamá
 13. New York, Philadelphia, Washington DC
 14. Burma, Thailand, Vietnam
 15. Brisbane, Melbourne, Sydney

Den här bilden tog jag en av de sista dagarna på förra året, i Italien förstås. Ljuset var lite mer närvarande där än här.

Gata från gammalt italienskt kvarter.