Bilder från Eslöv och övriga världen

Dagboken sommaren 1971 i #blogg100

Sommaren 1971 blev mycket speciell. Fast det är sommaren kanske för varenda fjortonårig tjej. Efter att ha slutat sjuan fick jag mitt första sommarjobb, på konfektionsfabriken Sahlins, där mamma också jobbade sedan flera år tillbaka. På avslutningsdiskot träffade jag en ett år äldre kille och det blev nog den första lite djupare förälskelsen för mig. Vi hängde ihop hela sommaren och även senare på hösten. Mamma var många gånger förtvivlad över mina sena nätter och vi hade ingen bra relation. Senare har hon nämnt hur desperat hon kände sig över att inte nå fram till mig och hur ångerfull hon varit för hur hon skrikit åt mig. En period fick jag inte ha någon lägenhetsnyckel för att jag inte skulle kunna ta mig ut och in hemifrån. Hon låste också in mig några gånger för att jag inte skulle vara ute. Pappa var till sjöss den sommaren, men kom hem framåt hösten. Några utdrag ur dagboken:

Fredag 11/6-71
Slutade skolan. Fick betyg: 5:or i Svenska, Engelska, Matte. 4:or i Teckning, Ekonomi, NO, 3:or i Slöjd, Gympa, Musik, SO. Var på Teknisterna (Kommentar: avslutningsdiskot). Var först hos en som heter Håkan och fick vin. Det var en jättekul kväll. På eftermiddagen var vi i stan och köpte skor och BH. Vi träffade några killar som heter Håkan och Jan-Erik. På kvällen ung. kl. 23.30 började jag vara ihop med Leif. Jag kom hem ung. kl. 3.30. Jag har nog blivit riktigt kär i honom, för vi kunde knappt slita oss från varandra.

Måndag 14/6-71
Började jobba i dag. Får stå och ta fram knappar till kapporna. Enformigt. På kvällen kom Dan och Lars upp här och kallade på mig. Dom sa att Leif ville träffa mig. Jag följde med dom. Men sen stack dom till Dan och lämnade mig ensam. Jag trodde dom hade hittat på allt och körde hem (Kommentar: cyklade). Sen somnade jag. När jag vaknade fick jag reda på att Leif varit och kallat på mig. Sen hade han ringt vid 9-tiden och frågat när jag slutar jobba. Det är inte klokt vad jag gillar honom.

Tisdag 15/6-71
Jag höll på att somna på jobbet idag. När jag kom hem hade Leif varit och frågat efter mig. Jag ringde 2 gånger, men han var inte inne. Sen ringde jag till Janne och frågade. Men han var inte där heller. Precis när jag hade lagt på luren ringde Leif. Vi pratade i ung. en halvtimme.

Tisdag 13/7-71
Vid 11-tiden ringde Leif och sa att vi skulle träffas på biblioteket. Jag stack dit. Vi lyssnade på Aqualang. Sen lånade Leif och jag lite böcker. Sen gick vi på var sitt håll. Vid 5-tiden kom han upp igen. Med skivspelare och skivor som jag ska låna medan han är på Gotland. 15 LP o. 10 singlar.

Onsdag 29/9-71
Efter skolan gick Gilla o. jag och pallade plommon o. äpple i kolonierna vid cykelstigen. Sen följde jag med henne hem. Vid 5-tiden stack jag hem. Sen var jag hemma hela kvällen. Leif kom inte upp idag. Tråkigt. Börjar med p-piller i dag.

Torsdag 30/9-71
Bakade sockerkaka på hemkunskapen. En hel, sen fick Gilla o. jag dela på Yvonnes. Jag hann sätta i mig ungefär en hel i skolan. Sen följde jag med Gilla hem. När hennes mossa hade kommit, stack vi hem till mig. Jag åt, sen följde jag med henne hem igen. Sen gick vi på Unga Örnar. Där hade Gilla, Carina och jag ordnat musikfrågor, luciaval o. frågesport. Jag blev vald till Lucia. Fast det ska väljas fler gånger. Efteråt spelade jag bordtennis. Jättekul.

Grön dagbok med orange blomma på omslaget

Den tredje dagboken började jag skriva i den 7 maj och avslutade den 3 oktober. Skrivandet hade kommit igång ordentligt.

Detta var den första dagbok jag köpte själv. De två tidigare hade jag fått i present.

Detta var den första dagbok jag köpte själv. De två tidigare hade jag fått i present.

Inlägg 9 i #blogg100