Bilder från Eslöv och övriga världen

Dagboksminnen i #blogg100

Jag har nu kommit fram till den femte dagboken från min yngre tonårstid, en enkel anteckningsbok. Det måste vara första gången sen jag skrev texterna som jag läser i den. Det är ingen rolig läsning, enahanda, med mönster som upprepar sig. De första texterna är från ett väldigt blött midsommarfirande, och då menar jag inte att det bara regnade, även om det gjorde det också, midsommaren 1972 på Torekovs campingplats. Sommaren 1972 hade jag jobb som barnflicka, men blev mer eller mindre utkastad från familjen. Jag åkte ofta till Trelleborg, var ute och tältade med olika raggargäng, var med om ett par trafikolyckor men inget allvarligt än så länge.

På hösten började jag nian och läste nog inte en enda läxa under året, möjligen när det var något prov, men underligt nog klarade jag skolan utan sämre betyg än 3 på den femgradiga skolan. Jag fortsatte vara ute och festa på olika platser, bl.a. Jägersbo utanför Höör, ett dansställe som stängde för gott för ett par år sedan, men där det på min tid förekom droger av olika slag. Ett tag hade jag sällskap med en kille i Kristianstad och var hos honom flera dagar i sträck. Emellanåt var jag ganska illa ute, men hade tur och klarade mig från övergrepp och beroende. Några av de kompisar jag hade vi den här tiden levde inte länge.

Dagboksanteckningarna har ibland långa uppehåll men fortsatte dock till försommaren 1973 då jag helt lade ner skrivandet i speciella dagböcker. Korta anteckningar i fickkalendrar tog över för ett par år framåt.

Jag vill verkligen inte visa något ur den här dagboken, vars innehåll och torftighet inte är något intressant att läsa. Det blev det bättre senare, när jag åter började skriva och åkte iväg  på min klassresa som totalt förändrade livet.

Sliten anteckningsbok

Dagboken var en enkel anteckningsbok och är ganska sliten.

Första uppslaget i dagboken

Att skriva ”författad av” är då en grov överdrift. Det är tyvärr ingen rolig läsning alls.

Inlägg 13 i #blogg100