Flygpost i #blogg100

Blogg100-loggaDå är det dags att inleda mina hundra dagars bloggande i Fredrik Wass’ årliga utmaning som är inne på sitt femte år. Jag ska försöka hålla mig till ett alldeles eget tema: min personliga historia. För en tid sedan skrev Lotten i en bloggpost om sitt dagboksskrivande och det gav mig inspiration att äntligen sätta igång att digitalisera alla gamla dagböcker, brev och andra texter som ligger här hemma i lådor och skåp. Och jag tror det blir ett och annat foto också eftersom väldigt många sådana ligger samlade i album och askar.

När jag var liten, liten flicka hade jag en pappa som var väldigt frånvarande (nu för tiden är han jämt frånvarande men det är en annan historia) eftersom han seglade runt på alla världens hav i stora lyxkryssare där han lagade mat till alla passagerare. På den tiden fanns förstås ingen sekundsnabb e-post utan min lillasyster och jag fick använda den då veckosnabba flygposten när vi skulle skicka en hälsning till vår frånvarande pappa. Om jag minns rätt hade mamma en lista med datum och hamnar där han skulle befinna sig så att vi adresserade våra extremt tunna pappersark till rätt hamn. Härom dagen hittade jag några av breven jag hade fått med mig från hans lägenhet utanför Stockholm när vi systrar röjde den 2011.

Texten i ett av breven lyder:

Eslöv den 23.7.1965

Hej pappa.

Pia och jag är på badresorna. vi badar 5 gånger om dagen. Vi gör sylt och saft av jordgubbar. jag rensade 3 kg. Hälsningar från Susanne

På baksidan hade jag ritat en båt, den båt pappa var på för tillfället, dvs. Gripsholm, Svenska Amerikalinjens flaggskepp det året.

Gammalt brev Teckning av en båt


Inlägg 1 i #blogg100

Publicerat i Personligt och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Flygpost i #blogg100

 1. Lotten Bergman säger:

  Åh, vad glad jag är att jag lyckades inspirera till detta! Alldeles knollrig av glädje blir jag nu! Pukor och trumpeter och ett fyrfaldigt leve för världens alla dagboksskrivare!

  • Susanne säger:

   Jo, verkligen kul det här så tack och bock för inspiration!
   Ser fram emot att återuppleva alla gamla bortglömda minnen i böckerna som snart ska dras upp ur min gröna militärkista.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.