Första dagboken i #blogg100

Jag kan minnas fel efter alla dessa år, men tror att jag fick min första dagbok i julklapp 1966 men det kan också ha varit till min födelsedag i januari 1967. Däremot har jag svart på vitt att jag började skriva mina texter den första februari 1967 efter att den röda dagboken legat till sig ett tag och jag ganska länge tvekat över vad jag skulle ha den till. För att komma igång bestämde jag mig för att skriva två meningar varje dag. Så här blev de fem första dagarnas meningar och sedan stannade det upp till sommaren 1968 då jag blev kär för första gången och började skriva lite mer.


Onsdagen den 1 februari 1967

I dag är Jennie fyra veckor gammal och jag fick stå först på barnbespisningen. Vi har haft slöjd och jag har läst ut en mysteriebok som heter ”Mysteriet med den försvunne prinsen” och så har jag ordnat en hemlig klubb med Lena Lundström, Clary Persson, Anna Granlund och jag själv.


Torsdagen den 2 februari 1967

I dag är nästan min kappa färdig och pojkarna i skolan retade Anneli och när vi skulle ha gymnastik hade nån bytat kläder med mej och Hans, jag tror det var Lars som bytat. Jag har tvättat mina troll som heter Truls och Tovalill.


Fredagen den 3 februari 1967

När jag gick ut och handlade i dag tappade jag min börs som där var många pengar i och jag ska gå till polisstationen i morgon. Anita hon knuffade Jörgen så att han fick en bula på handen och då knuffade han henne igen, Anita är jättedum tycker jag.


Lördagen den 4 februari 1967

När jag var på polisstationen i dag så hade dom min börs och Jenny är en månad i dag. Jörgen fick en spruta för den bulan han fick när Anita knuffade honom.


Söndagen den 5 februari 1967

I dag var vi och hälsade på pappa när han jobbade, då fick vi ananas, persikor, spettekaka och lemonad. Och i dag kom Inga Persson med vagnen till lillasyster och jag får tillbaka börsen i morgon.


Hopslagen röd dagbok

Ursprungligen fanns ett rosa paraply på dagbokens framsida och förstås ett litet lås på kanten.

Uppslagen dagbok

En period i min ungdom kallades jag för Sussie. Texten till vänster har jag förmodligen skrivit till senare.

Inlägg 3 i #blogg100

Publicerat i Personligt och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Första dagboken i #blogg100

 1. Chris säger:

  Åhhh så härligt att läsa. Väcker gamla minnen till liv

 2. Sophie säger:

  Underbart att spara de dagböcker man haft sedan liten, blir många skratt. Jag dock har typ strimlat alla mina efter att en ”flört” läst lite av en del jag skrivit.

  • Susanne säger:

   Jo, visst blir det många skratt. Har precis läst ut den här dagboken och skrattat åt språket och att jag skrev så mycket om vilka killar jag var kär i. Oj, oj, oj…

   Synd att du strimlat dem men jag förstår dig för vissa delar av det jag skrivit skulle jag inte vilja visa offentligt.

 3. Jennie säger:

  Så roligt att jag fick vara med på en liten hörna, eller snarare som ditt allra första ämne som du någonsin skriver i din första dagbok! En liten undran… Hade inte våra föräldrar bestämt sig hur mitt namn stavades? 🙂

  • Susanne säger:

   Åh, du kan inte ana hur glad jag var för att få en lillasyster (även om jag egentligen ville ha en lillebror). Så glad att du nämns i hela tre av mina fem första dagboksanteckningar. 🙂

   Tror faktiskt inte det var bestämt – eller så visste jag inte hur det skulle vara. Där det är rättstavat har jag strukit över ”Jenny”.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.