Efter ett halvårs köande meddelade SUSB, dvs studentbostäder i Umeå (men jag minns inte vad förkortningen stod för), att jag äntligen hade fått ett studentrum på en korridor på Ålidhem. Nyårsdagen 1980 flyttade jag till Fysikgränd 1B, den korridor som något år tidigare hade startat den stora gårdsfest som alla studenter i Umeå kände till. Festen anordnades på kvällen efter den stora brännbollsturneringen i maj varje år. På Fysikgränd 1B låg de tio rummen i tre plan. Mitt rum låg på bottenplan och hade både toalett och dusch, något som inte fanns på studentkorridoren i Lund. Köket på andra våningen hade vi gemensamt och det var nog hyfsad ordning för en korridor.

Julen hade jag firat i Hörnefors med mamma och lillasyster efter att ha gjort en av de svåraste mattetentorna vi fick under min första termin på universitetet. Mer än hälften av mina kursare körde och jag var glad över att jag fick godkänt.

Nyårsafton 1979 firade jag med två kursare och en flickvän till en av dem. Jag minns att vi pratade om att det var ett år då en extra sekund lades till året och det var något väldigt stort enligt en av mina kursare. På nyårsdagen fick jag hjälp av dem att flytta till mitt nya rum inne i Umeå.

Torsdag 20 december: Tenta idag. Stressigt. Svårt. Bytte tel.nr. med Göran och Thomas. Var med mamma och Jennie och handlade. Åkte hem 5 i 4. Gick från Norrbyvägen. – 20° kallt. Mamma stekte pannkakor. Ringde till Britta och sen till Lotta. Skönt att prata med henne igen. Tittade på TV. Fick kort från Birgitta.

Fredag 21 december: Dom ringde från SUSB. Jag har fått rum på Fysikgränd 1B. Skönt. Var och hämtade gran hos grannen. Tog sparkarna till byn och handlade. Britta ringde om tentan. Jag har klarat mig. Britta fick spets. 12 st. körde. Jag lagade pot. mos o. köttbullar. Gjorde ischoklad. Såg på TV. La mig vid 11.

Torsdag 27 december: Tog bussen 9.30 till stan. Fikade på Domus. Mötte Gunnel på posten. Var på SUSB, skrev kontrakt och fick nycklar. Mötte Lars Larsson där. Gick till Fysikgränd och tittade på mitt nya rum. Gick till stan igen. Åt på Domus. Var på systemet. Gick till konditori Mecka och fikade. Träffade Inger och en kompis till henne. Handlade på Domus. Mötte mamma och Jennie vid 5. Dom åkte. Jag tog bussen 20 över 5.

Lördag 29 december: Sov till 10. Gick till stan och handlade. Åt en jordärtsskocka. Gick och la mig. Sov till halv 6 då Thomas ringde och väckte mig. Han har kommit hem igen nu. Snackade så länge hans krona ringde. Vi handlar ihop på måndag. Såg på TV. Packade ner en del grejor. Läste.

Måndag 31 december: Var uppe halv 9. Tog bussen 9.30. Åkte till Ålidhem. Lämnade grejor i rummet. Gick till Thomas. Var och handlade. Gick till mitt rum. Mötte Göran och följde med honom hem. Drack kaffe där. Inger, Thomas och jag åkte med Göran till Hörnefors. Lagade mat. Åt och drack. Spelade Alfapet. Klockan slog 12 och vi drack Opera.

Tisdag 1 januari: Thomas och jag gick ut en lång runda i skogen. Skönt. Göran och Inger hade lagt sig när vi kom tillbaka. Gick och la oss vid 4. Sov till 11. Åt frukost. Dom andra slöade medan jag packade. Lastade in i bilen och körde till Fysikgränd 1B vid 5-tiden. Åkte sen till Sävargården och åt pizza. Thomas steg av på Hemvägen. Jag på Fysikgränd. Packade upp. Träffade tre korridårare: Eva, Riitta och Kerstin. La mig vid 10. Läste. Massa ovant buller.

Svartvitt foto på huset i Hörnefors med mycket snö

När snön låg tung över det lilla huset utanför Hörnefors var det fantastiskt vackert.

Inlägg 30 i #blogg100