Bilder från Eslöv och övriga världen

Brännbollsturnering och gårdsfest i #blogg100

Fysikgränd 1B på Ålidhem var en företagsam korridor, ja, dess invånare alltså. I maj varje år ordnade man en stor gårdsfest i det kvarter som bestod av fyra hus med innergård. Alla bord och stolar togs ut från köken, mat lagades, vin och annat starkt köptes in, tävlingar planerades, musikgrupper formerades och tränade inför framträdande. Många, många i Umeå lockades till festen som varade ända till dagen efter.

På dagen, innan gårdsfesten började, hölls den stora brännbollsturneringen, som vad jag vet, fortfarande anordnas varje år och som dessutom blivit ännu större. Fysikgränd 1B ställde förstås upp med ett lag och jag minns att vi köpte in vita t-shirts som vi skrev F1B på. För oss var det mest på skoj att spela delta i turneringen, men andra lag gick in för fullt för att vinna. Spelplatserna var flera stycken över hela stan.

1980 var jag med för första gången, både i brännbollsturneringen och lite i gårdsfesten. Mitt extrajobb på Krogen lyckades det här året krocka med gårdsfesten.

Lördag 17 maj: Var uppe halv 11. Åt och gick ut på gräset. Spelade strandtennis med Helene. Började göra äppelkakor. Räknade lite. Var och spelade brännboll, men jag cyklade hem igen vid 5. BO, Gunnar, Anders, Riitta, Eva, Kerstin, Helene o jag grillade spett och åt äppelkaka. Gott. Cyklade med Kerstin och BO till Nydalasjön, där några grillade och sjöng. Cyklade hem igen vid 10. Tryckte tröjor till brännbollen.

Måndag 19 maj: Cyklade hem vid 2. Bakade muffins. Riitta, Eva, Kerstin o jag gick med lappar i alla korridorer om gårdsfest. Drack kaffe, Tittade på TV. Lotta ringde vid 11. BO kom upp vid 11. VPK fick bilda kårstyrelse.

Tisdag 20 maj: Var inne på fys. inst. och fick kursplan. Cyklade hem vid halv 1. Britta kom över och drack kaffe. Räknade. Åt vid 5. Räknade. Tittade på TV. La mig vid 11.

Onsdag 21 maj: Sov till 9. Var på Universum och åt. Köpte biljetter till Dag Vag i morgon. Möttes 10 st. och snackade om gårdsfesten halv 8. Fördelade jobbet. Tittade på EGBA på TV. Satt och snackade med Eva ganska länge.

Torsdag 22 maj: Tentan var lätt. Räknade klart på en timme. Tror jag spetsade. Åt på Snabben och cyklade hem vid 12. Läste och somnade. Vaknade halv 5. Missade lekarna med mat. inst. Thomas ringde. Ulf, Thomas, Göran, Eva och jag cyklade till Universum och lyssnade på Kylan och Dag Vag. Jättebra.

Lördag 24 maj: Var uppe vid 7. Vi cyklade till Mariehem och började spela brännboll 8. Vann första matchen och förlorade andra med 6 p. Bra ändå. Jobbade 12-10. Mycket att göra. 172 silltallrikar. Gårdsfesten var i full gång när jag kom hem. Träffade Thomas, Lajla och Stefan som följde med upp och drack kaffe. Dansade och spelade frisbee. La mig vid 2.

Brev och vykort ombundna med grönt band

Jag hittar inte många foton från min tid i Umeå, men desto fler brev. Detta är bara en del av dem jag mottog. Bilden av breven får ersätta den bild av brännboll jag inte har.

Inlägg 36 i #blogg100