Bilder från Eslöv och övriga världen

Cykling och spinning i #blogg100

Min första cykel var en liten trehjuling som jag tror var begagnad redan när jag fick den. Med den cyklade jag runt på innergården i rivningsfastigheten i hörnet Västergatan – Rundelsgatan, där Coop nu ligger sedan många år tillbaka. När jag var tio år fick jag och min lillasyster var sin ny cykel, en blågrön minicykel. Jag ramlade av den många, många gånger innan jag äntligen kunde cykla. Detta var strax före införandet av högertrafik och pappa tyckte att jag skulle stiga på cykeln från höger sida för att vara säker mot bilarna när de väl körde till höger på gatorna. Än idag kliver jag på cykeln från höger men tror inte jag sett någon annan cyklist som gör så.

Mina cyklar har hunnit bytas ut många gånger under mina år och numera skulle jag inte klara mig utan min treväxlade damcykel. Bilen sålde jag ju för mer än tio år sedan och vill inte ha någon ny. Det går ju så bra att cykla eller ta Skånetrafikens tåg eller buss. Dessutom är det betydligt bättre för konditionen att sitta på en cykel än att sitta vid ratten. För att inte tala om miljön som mår bättre av cyklar än av bilar.

För att ytterligare öka på den i mitt tycke dåliga konditionen har jag nu börjat cykla inomhus igen, dvs. jag går till en mörk lokal och sätter mig på en spinningcykel och trampar runt utan att komma någonstans, trots att svetten strömmar ner i pannan och rinner ner i ögonen. Innan jag for till Australien i december 2013 hade jag ägnat mig åt spinning i ungefär tre år, men när jag kom hem igen var det svårt att ta upp vanan igen. Men nu, nu är jag igång och det känns himla skönt.

Dam klädd i rosa schalett leder cykel

Den här damen stötte jag på i Malmö i maj förra året.

Cyklande dam i rosa schalett.

Senare samma år, i oktober, stötte jag på samma dam igen.

Tävlingscyklister vid medborgarhuset

Någon sådan här cykel har jag inte, utan min liknar mer damcykeln i föregående bilder.

Inlägg 42 i #blogg100