Bilder från Eslöv och övriga världen

En gång i tiden sydde jag mina kläder i #blogg100

När jag var liten arbetade mamma som sömmerska på Sahlins, det har jag berättat förut. Dessutom sydde hon mycket hemma på sin gamla Bernina. Förstås var jag intresserad och ville också lära mig sy på maskinen. Någon gång när jag var sex år, efter att ha tjatat ganska rejält, visade mamma mig hur jag kunde sy en enkel kjol med resår i midjan. Jag vill minnas att tyget var smårutigt i vitt och ljust lila. Jag var mäkta stolt och använde nog kjolen väldigt mycket.

Jag fortsatte sy mycket av mina kläder och så småningom även mina söners kläder, när de var små förstås. När de blev större hade jag inte tid att sy och de ville säkert inte ha hemsydda kläder heller. Tror jag åtminstone, jag frågade aldrig. Även när jag bodde i Umeå i början på 1980-talet sydde jag kläder till mig själv, det läser jag i mina gamla anteckningar. Däremot minns jag inget om någon symaskin, men det kan tänkas att jag lånade en på korridoren jag bodde.

Torsdag 9 oktober: Sov till halv 12. Bakade bröd. Yvonne klippte mitt hår. Ringde och gratulerade Pia. Klippte till byxorna och jackan. Ringde mamma. Sydde byxorna klara. Drack kaffe och såg på TV. Började sy på jackan.

Fredag 10 oktober: Slutade vid 1. Drack kaffe hemma. Körde Willes bil med honom till muséet och tittade på ny utställning. Sen till stan. Köpte tyg till kjol och en skjorta på Arbetarboden. Åt lite när vi kom hem. Handlade på centrum. Bakade bullar. Wille bjöd på Irish Coffee. Eva kom. Sjöng och spelade gitarr hela kvällen. Yvonne och Åke också.

Lördag 11 oktober: Eva och jag cyklade till filmstudion och såg först ”Casablanca” och sen ”Play It Again Sam”. Fina. Åt sallad på Domus emellan. Var hemma vid 5. Sydde kjolen och jackan klara. Fina. Såg på TV. Fikade. Wille, Åke, Yvonne och jag gick till Universum, men kom inte in. Drack te när vi kom hem.

Söndag 12 oktober: Sydde Kerstins klänning. Förberedde till labben i morgon. Var och handlade. Var in hos Britta en sväng. Gjorde pizza och åt. Gjorde lingonparfait.

Trådrullar i en plastlåda.

En låda med trådrullar ligger ännu kvar i mina gömmor. Dessa är från mina år i Italien, då jag också sydde mycket.

Inlägg 46 i #blogg100